:

Vilken tjocklek på Högtalarkabel?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken tjocklek på Högtalarkabel?
  2. Vad för kabel till högtalare?
  3. Kan man skarva högtalarkablar?
  4. Kan man använda elkabel till högtalare?
  5. Vad ska man ha för kablar till slutsteg?
  6. Hur skarva Högtalarkabel?

Vilken tjocklek på Högtalarkabel?

På HiFi Klubben rekommenderar vi oftast kablar med en tjocklek på 1,5 och 2,5 kvadratmillimeter för inbyggnadshögtalare. Om kabeln är för tunn och ska dras långa sträckor blir motståndet för stort, vilket resulterar i ett tunt ljud utan ordentligt bas.

Vad för kabel till högtalare?

Single-wiring är det klassiska och vanligast förekommande sättet att ansluta en högtalare på. Enkelt uttryckt har du här en enda kabel med en röd (plus) och en svart (minus) anslutning. Den här typen av terminal hittar du ofta på lite billigare högtalare, men hittas även på extremt dyra High End-konstruktioner.

Kan man skarva högtalarkablar?

Re: Skarva högtalarkabel? Skarva är inget problem. Givet som sagt att det görs korrekt.

Kan man använda elkabel till högtalare?

Re: Elkabel som högtalarkabel Japp, vissa HIFI-extremister REKOMMENDERAR att man använder sådan kabel. Han Ino-audio snubben vad han nu heter, ett tungt namn i branschen, rekommenderar elkabel!

Vad ska man ha för kablar till slutsteg?

säkra av kabeln max 30 cm från batteriet med rätt säkring enligt grovlek på kabeln. Dra alltid minst 8mm² till litet 2x50W steg, helst 16mm² till 2/4-kanals slutsteg.

Hur skarva Högtalarkabel?

Annars så kan du använda en skarvhylsa från till exempel ABIKO för att skarva din kabel, då får du en skarv som är mycket bra samt att du slipper en kontaktyta till som det blir om du använder en hona och en hane.