:

Är det bra att plugga ekonomi?

Innehållsförteckning:

  1. Är det bra att plugga ekonomi?
  2. Är det svårt att läsa företagsekonomi?
  3. Kan man bli civilekonom om man läser företagsekonomi?
  4. Hur svårt är det att bli ekonom?
  5. Vad kan man bli om man studerar ekonomi?
  6. Vad blir man efter företagsekonomi?
  7. Är företagsekonomi bra?
  8. Vad krävs det för att bli en civilekonom?

Är det bra att plugga ekonomi?

Ekonomi är en av de populäraste utbildningarna i Sverige. Det finns många fördelar med att plugga ekonomi. Dels är det en bred och allmänbildande utbildning som ger många jobbmöjligheter inom privat såväl som offentlig sektor. Även du som planerar att starta eget bolag har nytta av en ekonomiutbildning.

Är det svårt att läsa företagsekonomi?

Det är svårt att säga hur svårt matten är för att det uppfattas olika av alla, för vissa kan det vara lättare än för andra, det kan bero på hur lätt man lär sig eller hur mycket man redan vet. Matten kan då handla mer om kalkylering, marknadsföring och redovisning.

Kan man bli civilekonom om man läser företagsekonomi?

För att bli ordinarie medlem i Civilekonomerna krävs en utbildning i ekonomi lägst motsvarande en kandidatexamen på 180 högskolepoäng. Minst 90 högskolepoäng ska vara i ett ekonomiskt ämne och du ska ha skrivit en kandidatuppsats i ditt huvudämne. Exempel på ekonomiska ämnen är: Företagsekonomi.

Hur svårt är det att bli ekonom?

Det finns numera i ca 30 städer i Sverige. Det är också kostnadsfritt att få hjälp med matte i en Räknestuga. Jag tycker att du skall kämpa på med matte och se sen vad som du blir behörig till för utbildning. Att det krävs så pass mycket matte för att bli ekonom, beror på att Ekonom måste kunna räkna ganska bra.

Vad kan man bli om man studerar ekonomi?

Vanliga yrkesområden

  • Affärsutvecklare. Som affärsutvecklare jobbar du med utveckling av ett företags eller en organisations affärsdrivande verksamhetsprocesser. ...
  • Banktjänsteman. En banktjänsteman kan arbeta med en mängd olika arbetsuppgifter. ...
  • Controller. ...
  • Ekonomichef. ...
  • Finansekonom. ...
  • Hälsoekonom. ...
  • Inköpare. ...
  • IT-ekonom.

Vad blir man efter företagsekonomi?

Utbildningen leder till en Ekonomie kandidatexamen med företagsekonomi som huvudområde. Förutom ämnesfördjupning Revision som leder till Filosofie kandidatexamen med företagsekonomi som huvudområde. Kandidatexamen ger dig generell behörighet att söka till mastersprogram.

Är företagsekonomi bra?

Olika ekonomijobb och utvecklingsmöjligheter. Eftersom du som ekonom har en bred utbildning som behövs i många branscher, har du också stora möjligheter att välja mellan många olika jobb. Du kan arbeta i näringslivet, staten, kommuner och regioner men också i intresseorganisationer.

Vad krävs det för att bli en civilekonom?

Civilekonomexamen från civilekonomprogrammet Civilekonomprogrammet är ett fyraårigt program på 240 högskolepoäng som ger en civilekonomexamen. Den infördes första juli 2007 och ger, till skillnad från andra ekonomprogram, en yrkesexamen på avancerad nivå istället för en generell examen i ekonomi.