:

Vilka djur används till päls?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka djur används till päls?
  2. Vad har man Minkfarm till?
  3. Var kan man sälja äkta pälsar?
  4. Vem köper gamla pälsar?
  5. Vad gör man med gammal päls?

Vilka djur används till päls?

De vanligaste djuren som förekommer är mink, räv, chinchilla och mårdhund (3). Även sobel och karakul är vanliga (4). Ungefär 85 procent av all päls är från djur som fötts upp på farmer och 15 procent från djur som jagats i det vilda.

Vad har man Minkfarm till?

Pälsindustrin innebär att djur föds upp och dödas enbart för att vi människor vill bära djurens päls. I Sverige utgörs industrin av minkfarmer, där omkring 442 500 (2019) minkar föds upp och dödas varje år. De senaste tjugo åren har antalet minkfarmer minskat kraftigt i Sverige.

Var kan man sälja äkta pälsar?

Om du vill ta med dig, sälja eller skicka en päls till något land utanför EU måste du ansöka om ett CITES-tillstånd för export eller återexport. Du söker tillståndet i vår e-tjänst och måste vara beredd på att ladda upp dokument som bevisar pälsens lagliga bakgrund. Läs mer på sidan med allmän information.

Vem köper gamla pälsar?

Saga Furs är ett internationellt pälsauktionsbolag, vars kärnkompetenser är en noggrant övervakad pälsproduktionskedja, det mest omfattande utbudet av pälsar av högsta kvalitet på branschen och en verksamhet med hög kvalitet.

Vad gör man med gammal päls?

Många av oss har gamla pälsar som ligger. Det kan vara minnen eller bara så fina. Av dessa kan man skapa mycket. Man kan lägga på nya material, sy västar, hattar, jackor eller varför inte en härlig pläd.