:

Vad står öra för inom FM?

Innehållsförteckning:

  1. Vad står öra för inom FM?
  2. Vad menas med stående styrkor?
  3. Varför har man värdeord?
  4. Hur kan man arbeta med värdegrunden i förskolan?
  5. Hur arbetar man med värdeord?
  6. Vad är ett värdeord?

Vad står öra för inom FM?

Försvarsmaktens värdegrund utgår från demokratiska principer och slår vakt om alla människors lika värde, om rättvisa, jämlikhet och mänskliga rättigheter. Värdegrunden hjälper Försvarsmaktens medarbetare att fatta rätt beslut även i svåra situationer.

Vad menas med stående styrkor?

I dag måste Försvarsmakten kunna förstå, förutse, avhålla och möta – samtidigt. Det är det som kallas ett aktivt försvar. Det aktiva försvaret bygger på att Försvarsmakten konstant har en lägesuppdatering. Försvarsmakten analyserar vad som sker, är aktiva, proaktiva och vidtar åtgärder.

Varför har man värdeord?

Bra värdeord, de styr hela verksamheten. De hjälper dig och dina medarbetare att välja hur ni ska agera för att nå affärsmålet. Både i oförutsedda situationer och utanför det som får plats i processbeskrivningar. Floskler, å andra sidan, är sköna ord som ofta bara beskriver vad som förväntas av dig som anställd.

Hur kan man arbeta med värdegrunden i förskolan?

arbetar du med värdegrunden

  1. göra klart om vad, hur och när barn och elever kan påverka.
  2. låta alla komma till tals i undervisningen.
  3. ge elever möjlighet att uttrycka sin mening i frågor som berör dem.
  4. ha möjlighet att ha inflytande över undervisningen, utifrån elevens nivå

Hur arbetar man med värdeord?

Börja med den personliga nivån och säker- ställ att alla förstår vad värderingar faktiskt är och hur de styr oss i allt vi gör. 2. Fastställ gemensamma värdeord. Oftast handlar det om att hitta de värderingar som redan finns i verksamheten – om än outtalade.

Vad är ett värdeord?

I kunskapskraven används ett antal uttryck, så kallade värdeord, för att beskriva kunskapsnivåer för olika betygssteg. För att kunskapskraven ska bli enhetliga och tydliga har varje betygssteg ett begränsat antal värdeord som används enbart för det betygssteget.