:

Vad är Embassy of Sweden?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Embassy of Sweden?
  2. Vad gör man som diplomat?
  3. Vad skriver en ambassadör?
  4. Har alla länder en ambassad?
  5. Vad ska man studera för att bli diplomat?
  6. Hur många år är Diplomatprogrammet?

Vad är Embassy of Sweden?

Sverige har 109 utlandsmyndigheter, som inkluderar ambassader, representationer, delegationer och generalkonsulat. Tillsammans med de cirka 320 konsulaten som leds av honorära konsuler bildar de utrikesrepresentationen.

Vad gör man som diplomat?

I arbetet som diplomat ingår bland annat att bistå svenska medborgare utomlands, att främja svenska intressen utomlands och att analysera utvecklingen i länder och regioner.

Vad skriver en ambassadör?

Du uppmanas att skriva under klimatpaktens värden, beskriva din planerade verksamhet som klimatpaktsambassadör och samtycka till att dela uppgifter om dig själv.

Har alla länder en ambassad?

Sveriges ambassader i världen Sverige har en rad ambassader över hela världen, men inte i alla länder. I de länder där Sverige inte finns representerat i form av en ambassad är det oftast så att en ambassadör i ett angränsande eller närbeläget land representerar Sverige även här.

Vad ska man studera för att bli diplomat?

Diplomater har ofta en juridisk utbildning i botten. Juridikutbildning finns att läsa på universiteten i Göteborg, Lund, Stockholm, Umeå, Uppsala och Örebro. Juristutbildningen omfattar 4,5 års studier och man studerar bl. a straffrätt, civilrätt, processrätt, förvaltningsrätt, offentligrätt och skatterätt.

Hur många år är Diplomatprogrammet?

Kort sagt får man gå diplomatprogrammet ett av de tre första åren från det att man kommer in. Du placeras på en enhet på Utrikesdepartementet och varvar arbetet med 14 veckors utbildning utspritt under ett kalenderår. Ingen dag är den andra lik.