:

Varför Kepsförbud?

Innehållsförteckning:

  1. Varför Kepsförbud?
  2. Får man förbjuda keps i skolan?
  3. Varför får man inte ha luva på sig i skolan?
  4. Får man ha mössa inomhus?
  5. Får man slänga ut elever?
  6. Vem kom på kepsen?
  7. Är en keps ett klädesplagg?
  8. Vad händer om man har mössa inomhus?
  9. Varför har man mössa inomhus?
  10. Får man ha kvarsittning i skolan?

Varför Kepsförbud?

Kepsförbudet” innebär nämligen en ren diskriminering mot personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och/eller neurologisk sjukdom. Dessutom är det en föråldrad, kontraproduktiv regel, som faktiskt sänker studieresultaten, stjäl undervisningstid och inte bidrar till ökad studiero.

Får man förbjuda keps i skolan?

En keps kan hjälpa barnet att stänga ute en del intryck och skärma av, så att de kan fokusera bättre på skolarbetet. På en del skolor där det egentligen råder kepsförbud har man löst det så att barn med en diagnos kan dispens från regeln. – Det är ju bättre än att de inte får ha keps alls.

Varför får man inte ha luva på sig i skolan?

En av tre skolor har kepsregler I matsalen är det däremot förbjudet att ha mössa och ytterkläder. Skälet är den allmänna trivseln. – Egentligen blir det nog inte mindre trivsamt med keps, men vi tror det blir det med ytterkläder.

Får man ha mössa inomhus?

Regler vid huvudbonad Kvinnors huvudbonad räknas som en del av klädseln och behöver normalt inte tas av. Dessutom var den ofta en del av håruppsättningen och därmed krånglig att ta av. En man bär inte hatt inomhus, än idag gäller detta oavsett mössa, keps eller hatt.

Får man slänga ut elever?

Omplacering och avstängning I grundskolan kan till exempel grovt våld vara en anledning till att stänga av en elev. Avstängningen får aldrig vara längre än en vecka och skolan får inte stänga av en elev fler än två gånger per kalenderhalvår.

Vem kom på kepsen?

En keps är en typ av huvudbonad, en mjuk mössa med skärm. Ursprungslandet anses vara Storbritannien, där den lanserades under 1880-talet. En vanlig typ av keps är basebollkepsen.

Är en keps ett klädesplagg?

Vad är en keps? Det är ett klädesplagg, som man bär på huvudet. Därför heter det även att en keps är en huvudbonad. Karakteristiskt för en keps är att den är en slags huvudbonad med skärm.

Vad händer om man har mössa inomhus?

Regler vid huvudbonad Kvinnors huvudbonad räknas som en del av klädseln och behöver normalt inte tas av. Dessutom var den ofta en del av håruppsättningen och därmed krånglig att ta av. En man bär inte hatt inomhus, än idag gäller detta oavsett mössa, keps eller hatt.

Varför har man mössa inomhus?

Att det kan fungera som ett sätt att skärma av sig från de många intryck som uppstår i ett klassrum för att kunna fokusera på sitt skolarbete bättre.

Får man ha kvarsittning i skolan?

Rektorn eller en lärare kan också besluta om kvarsittning. Kvarsittning innebär att en elev ska stanna kvar i skolan en timme efter att skoldagens undervisning är slut, eller att eleven ska komma till skolan en timme innan undervisningen börjar.