:

Vad händer om man besiktar bilen för tidigt?

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer om man besiktar bilen för tidigt?
  2. Vad händer om man missar ombesiktning?
  3. Vad händer om jag inte besiktigar i tid?
  4. Kan man få tag på gamla besiktningsprotokoll?
  5. Vad krävs för att regga med luftfjädring?
  6. Får man köra en A traktor till registreringsbesiktning?

Vad händer om man besiktar bilen för tidigt?

Att inte besikta bilen inom besiktningsperioden leder till körförbud. Besiktas den före perioden hinner börja måste besiktningen göras om inom rätt period, annars blir det körförbud.

Vad händer om man missar ombesiktning?

Vad händer om du inte gör efterkontroll? Om ditt fordon inte varit på efterkontroll innan det datum som anges i protokollet får det körförbud. Då får det endast köras kortast lämpliga väg till en besiktningsstation. Körförbudet upphävs när fordonet har blivit godkänt vid efterkontroll.

Vad händer om jag inte besiktigar i tid?

Körförbud. Om du inte besiktar fordonet i tid, får du automatiskt körförbud (så kallat inträtt körförbud). Fordonet får då bara köras kortast lämpliga väg till en verkstad för reparation och till besiktningsföretag för kontrollbesiktning, under förutsättning att fordonet är påställt.

Kan man få tag på gamla besiktningsprotokoll?

På Mina sidor Privat och företag kan du se dina besiktningsprotokoll digitalt och enkelt skiva ut dem. Besiktningsprotokollen är högst tre år gamla och finns för fordon som har besiktats hos Bilprovningen.

Vad krävs för att regga med luftfjädring?

Såvitt jag vet gäller VVFS 2006:63 enligt ovan, dvs det behövs inte regbes om man byter till luftfjädring i sig. Men det förutsätter att det är direkt utbytbara delar, att man inte behöver modifiera hjulupphängningarna.

Får man köra en A traktor till registreringsbesiktning?

Köra kortast väg Om fordonet är avställt får man bara köra kortast lämpliga väg till ett besiktningsföretag, säger Anders Gunneriusson, utredare på Transportstyrelsen i ett pressmeddelande.