:

Vilken är den bästa chokladen?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken är den bästa chokladen?
  2. Var går gränsen för mörk choklad?
  3. Är 70 choklad nyttigt?
  4. Vilken är den populäraste Maraboun?
  5. Vilken choklad är finast?
  6. Kan man äta Bakchoklad som den är?
  7. Är kakaofett nyttigt?

Vilken är den bästa chokladen?

Överlag får chokladsorterna höga betyg i både labb- och smaktestet. Marabou Premium Fin har höga halter av polycykliska aromatiska kolväten, PAH, dock under gränsvärdena. Bäst i test är Valrhonas choklad, som smakpanelen gillade mest. J.D Gross från Lidl, testets billigaste choklad, utnämns till Bra köp.

Var går gränsen för mörk choklad?

Mörk choklad ska innehålla minst 35 procent kakao. Med det avses den totala mängden av alla ingredienser som framställs ur kakao, dvs. kakaomassa, kakaopulver och kakaosmör.

Är 70 choklad nyttigt?

Kakaohalten är en bra indikator för hur bra chokladen är för hälsan. Välj gärna mörk choklad som innehåller mer än 70 procent kakao. Det är dock bara en av flera faktorer som påverkar om chokladen är nyttig eller inte.

Vilken är den populäraste Maraboun?

Schweizernöt är en av Marabous mest populära chokladkakor och har funnits i sortimentet sedan 1926.

Vilken choklad är finast?

Det finns tre olika sorters chokladbönor: Criollo. Detta är den finaste sorten. Precis som i vinvärlden används benämningen Grand Cru.

Kan man äta Bakchoklad som den är?

Blockchoklad innehåller inte kakaosmör och håller sig därför bättre i rumstemperatur utan att smälta. Bakchoklad är mer likt vanlig choklad men lämpar sig bättre till bakning eftersom den tål upphettning. Bakchoklad har godare och "chokladigare" smak än blockchoklad.

Är kakaofett nyttigt?

Kakaosmör innehåller t ex stearinsyra, som i motsats till fettsyran i smör har visat sig vara oskadlig för bl a kolesterolvärdet. Därför kan kakaosmör sägas vara nyttigare än vanligt smör.