:

Hur fungerar bilvax?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar bilvax?
  2. Hur vaxa bilen bäst?
  3. Hur polera och vaxa bilen?
  4. Hur många lager vax kan man lägga på en bil?
  5. Hur använder man Sonax Hårdvax?
  6. Hur lång tid tar det att polera?

Hur fungerar bilvax?

Bilvax skyddar lacken mot slitage, UV-strålning och andra yttre påfrestningar. Vaxet stöter bort smuts och gör bilen så mycket enklare att hålla ren. Tvärtemot vad många tror, är inte syftet med vaxning att täcka repor, utan att skydda lacken. Repor avlägsnas genom polering.

Hur vaxa bilen bäst?

Vaxa bilen Arbeta in vaxet med en duk eller trasa på mindre områden i taget. Använd en liten mängd vax och jobba med längsgående rörelser. Låt vaxet verka enligt tillverkarens anvisningar och torka sen av med en ren duk/trasa. Låt inte vaxet fastna!

Hur polera och vaxa bilen?

Använd en bit frottéhandduk, polerduk eller en vaxkloss för att stryka på vaxet. Polera och torka bort vaxrester med polerduk eller microfiberduk, byt trasa ofta. Vill du använda maskin även till vaxningen bör du använda ett krämigt vax på mjuk skumtrissa. Till efterpoleringen använder du lammullshätta.

Hur många lager vax kan man lägga på en bil?

Att lägga mer än två lager är oftast helt onödigt. Två lager däremot garanterar att du har perfekt täckning. På Detailingworld mätte nån tjockleken på vax/lackskydd applicerat på en kiselplatta efter 1, 2 och 3 applikationer.

Hur använder man Sonax Hårdvax?

Sedan går du på med Sonax Polish, du börjar här om du har en metalliclack, där har du nytta utav maskinen, torka bort överflöd med polertrassel. Sedan går du på med Vaxet, lägg på med liten trasa för hand, låt torka in liten stund, tag bort överflöd med polertrassel, polera sedan med maskin och polerhätta.

Hur lång tid tar det att polera?

En polering och vaxning ska alltid föregås av en noggrann tvätt och man ska stå i en så dammfri miljö som möjligt. Att vaxa bilen hemma på uppfarten är direkt förkastligt. Ett rent garage är en idealiskt. Hobbypysslaren kan räkna med att en grundlig polering och vaxning tar minst 5-6 timmar i anspråk.