:

Vad får jag skicka till USA?

Innehållsförteckning:

  1. Vad får jag skicka till USA?
  2. Hur lång tid tar post till USA?
  3. Hur skickar jag paket till USA?
  4. Hur skickar man brev till USA?
  5. Får man skicka Alvedon till USA?
  6. Får man ta med godis till USA?
  7. Hur många frimärken till USA?
  8. Hur skriver man en adress till USA?
  9. Får man ta med medicin till USA?
  10. Får man ha frukt i handbagaget?

Vad får jag skicka till USA?

Försändelser med ett värde på under 200 USD för personligt bruk ka införas och släppas igenom utan förtullning. Försändelser med ett värde på över 200 USD kommer att beläggas med tull och avgifter i överensstämmelse med försändelsens pris. Vid införsel av varor som inte är tullpliktiga krävs inget importnummer.

Hur lång tid tar post till USA?

Leveranstiden gällande brev från Sverige till USA ligger på 4-6 arbetsdagar.

Hur skickar jag paket till USA?

Att skicka paket till USA behöver inte vara svårare än att skicka paket inom Sverige. I alla fall inte om du använder Skicka Direkt, vårt verktyg för att köpa frakt online. Här får du hjälp hela vägen. Ange att du vill skicka till USA, mät och väg ditt paket, och få sen guidning steg för steg tills allt är klart.

Hur skickar man brev till USA?

Skicka utrikes brev Märks med Prioritaire-etikett eller med ordet "Prioritaire" till vänster om frimärket. Du postar brevet i en av våra brevlådor eller lämnar in det hos ett postombud. En unik försändelse ID-nummer och korresponderade streckkod ska bifogas på brevet när brevet innehåller varor och skickas utanför EU.

Får man skicka Alvedon till USA?

Du får inte skicka läkemedel för privat bruk till Sverige från ett land utanför Europeiska ekonomiska samarbetet (EU/EES). Detta gäller även om du har recept eller om läkemedlet är receptfritt. Vi har inte möjlighet att bevilja några undantag från det.

Får man ta med godis till USA?

Även inslaget godis (som köttkarameller från Kina) konfiskeras. Det spelar verkligen ingen roll vilket land du kommer ifrån, eller vilken relation ditt hemland har med USA; dina livsmedel kommer att konfiskeras om de finns på listan över förbjudna varor. Ett väldigt bra exempel är avokado från Mexiko.

Hur många frimärken till USA?

Du kan skicka brev, vykort eller annan post med vanliga till hela världen. Ett frimärke kostar 12 kr....Frimärke utrikes kostnad.

Max vikt i gramPris för frimärktPris via Skicka Direkt
101–250180,00150,00
251–500220,00175,00
501–1 000270,00230,00
320,00265,00

Hur skriver man en adress till USA?

brev till USA skrivs gatunumret före gatans namn, därefter orten, delstatens förkortning och sist postnumret. ”Storbritannien” skrivs på post som ska till England, Skottland, Wales eller Nordirland. (På brev till Irland skrivs däremot ”Irland”.)

Får man ta med medicin till USA?

Besökare bör ha reseförsäkring/hemförsäkring som täcker sjukvårdskostnader i USA. I regel krävs betalningsgaranti före behandling. Tänk på att ta med nödvändiga mediciner och ett läkarintyg på engelska med diagnos och eventuell medicinering.

Får man ha frukt i handbagaget?

Du får ta med dig livsmedel och mat genom säkerhetskontrollen så länge den inte räknas som vätska. Om den räknas som vätska gäller vätskereglerna. Läs mer om hur mycket vätska du får ta med i handbagaget.