:

Var kommer Pasta Alfredo ifrån?

Innehållsförteckning:

 1. Var kommer Pasta Alfredo ifrån?
 2. Vad behöver man till Carbonara?
 3. Vad betyder pasta Carbonara?
 4. Hur kom pastan till Italien?
 5. Hur lyckas man med carbonara?
 6. Varför skär sig carbonara?
 7. När kom stuvade makaroner till Sverige?
 8. Varifrån kommer namnet makaroner?
 9. När uppfanns Pastamaskinen?
 10. Hur skapas pasta?

Var kommer Pasta Alfredo ifrån?

Pasta Alfredo är en riktigt klassisk pastarätt från Italien, som vandrat över hela världen, till Sverige där den har blivit en riktig favorit. Rätten är över 100 år gammal och består av ost, perfekt pasta och lite grädde - lika enkelt som gott! För Findus är det viktigt att pastan är god och att såsen är krämig.

Vad behöver man till Carbonara?

Ingredienser

 1. 500 g färsk spaghetti.
 2. 2 paket bacon (klippt i 2 cm bitar)
 3. 4 ägg.
 4. 1 dl vispgrädde.
 5. 2 dl riven parmesan.
 6. 1/2 tsk salt.
 7. 2 krm nymalen Tellicherry svartpeppar.

Vad betyder pasta Carbonara?

Pasta carbonara betyder kolarhustruns pasta och syftar på svartpepparn som carbonaran ska krönas med.

Hur kom pastan till Italien?

Pastans ursprung är osäkert. Kineserna har hävdat att Marco Polo tog med sig pasta till Italien från Kina, men perserna hävdar att den sassanidiske kungen Khosrau I uppfann pasta under en viltjakt. Det finns även tecken på att kineserna skulle ha hunnit uppfinna pasta kring år 2 000 f.Kr.

Hur lyckas man med carbonara?

Vispa ihop äggulor och riven ost i en skål, blanda med 2–3 msk avsvalnat pastavatten. Vänd ner den nykokta pastan i stekpannan och rör ner ägg och ostblandningen. Späd med pastavatten för att få en krämig konsistens. Smaka av med salt.

Varför skär sig carbonara?

Om du låter den blandningen bli för varm kommer äggulan att koagulera och det ser ut som såsen skurit sig. Eftersom en klassisk carbonara inte innehåller några grönsaker tycker jag att det är gott och fräscht att servera åtminstone en sallad och kanske rentav broccoli eller någon annan grönsak till.

När kom stuvade makaroner till Sverige?

När pastan kom till Sverige Det äldsta svenska pastareceptet är från Cajsa Wargs kokbok Hjelpreda i hushållningen för ung fruentimber från 1755. Makaronerna skulle enligt henne kokas i smaksatt vatten, köttsoppa, för att sedan stuvas med riven ost och muskot.

Varifrån kommer namnet makaroner?

Namnet kommer från Italien men härstammar från Grekland Namnet makaroner kommer från italienska språkets "maccheroni" som i sin tur härstammar från det antika grekiska ordet "macaria".

När uppfanns Pastamaskinen?

Fram till 1700-talet tillverkades pastan utan maskiner. Då uppfanns den mekaniska knådningsmaskinen och man övergav bruket att knåda degen med fötterna. På 1800-talet kom ångkraften och den hydrauliska pressen och vägen låg öppen för industriell tillverkning i större skala.

Hur skapas pasta?

Pasta tillagas genom att man omsorgsfullt bearbetar pastadegen. Om pastadegen inte bearbetats ordentligt bildas små mjölklumpar som ser ut som små vita prickar när den torkat, vilket gör att pastan kan uppfattas som mjölig. Därefter ska pastan torka i 8-12 timmar för bästa resultat.