:

Kan man jobba med frozen shoulder?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man jobba med frozen shoulder?
  2. Är frozen shoulder en inflammation?
  3. Hur lång tid tar det för en inflammation i axeln att läka?
  4. Kan Kalkaxel komma tillbaka?
  5. Varför får man frozen shoulder?
  6. Kan man träna med frusen axel?

Kan man jobba med frozen shoulder?

Sjukskrivning och rehabilitering Vid lättare arbete klarar oftast patienter med frusen axel av att arbeta även om smärtan i vissa fall kräver sjukskrivning. Om du har ett tyngre arbete eller ett yrke som kräver bra rörelseförmåga i axelleden kan sjukskrivningsperioden bli längre.

Är frozen shoulder en inflammation?

Orsaken till frozen shoulder är okänd, men man kan se det som att det är en inflammation i axelleden (adhesiv capsulit). Själva stelheten i axelleden beror på att ledband och ledkaspeln som stabiliserar axelleden, krymper och förtjockas.

Hur lång tid tar det för en inflammation i axeln att läka?

Efter 7-10 dagar börjar smärtan successivt minska och efter 3-4 veckor kvarstår en värk. Obehandlad kan den vara omkring 4-6 veckor innan smärtfrihet och rörlighet återfås. Smärtan sitter i axeln och strålar ut i utsida i över- och underarm. Det gör mycket ont att röra armen och det är svårt eller omöjligt att sova.

Kan Kalkaxel komma tillbaka?

I några tillfällen kvarstår kalk i senan men symtomen försvinner eller minskar. Stabiliserande träning av axel rekommenderas i senare skede för att förebygga återfall.

Varför får man frozen shoulder?

Orsaken till frozen shoulder är okänd, men man kan se det som att det är en inflammation i axelleden (adhesiv capsulit). Själva stelheten i axelleden beror på att ledband och ledkaspeln som stabiliserar axelleden, krymper och förtjockas. Då minskas ledkulans rörelseförmåga i ledpannan.

Kan man träna med frusen axel?

Hemträning är viktigt och i ytterst få fall provas mobilisering av den frusna axeln under narkos. Prognosen för fullständig tillfrisknade är oftast mycket god. Återfall av tillståndet är sällsynt. Däremot ska man som patient få insikt i att det tar tid innan det blir bättre.