:

Vad menas med begreppet differentierade löner?

Innehållsförteckning:

  1. Vad menas med begreppet differentierade löner?
  2. Vad är hök 22?
  3. Vad är viktigt att tänka på vid lönesättning i samband med rekrytering?
  4. Vad är strategisk lönebildning?
  5. Vad menas med hök?
  6. Hur fungerar lönesättning?
  7. Vad är en lönepott?
  8. Vad ska ingå i en lönekartläggning?

Vad menas med begreppet differentierade löner?

Individuell och differentierad lön Målet med individuell och differentierad lönesättning är att alla ska ha rätt lön. Med det menas att din lön sätts mot en bakgrund av olika faktorer, till exempel befattningskrav, kvalifikation, prestation, marknadsinflytande och verksamhetens ekonomiska förutsättningar.

Vad är hök 22?

Kort om Hök 22 Satsningen på särskilt yrkesskickliga fortsätter. Koll och kontroll ska ge bättre arbetsmiljö och mer hälsosamma arbetstider. Förbud mot återkrav på lön och andra förmåner. Utbildning, kompetensutveckling och karriär.

Vad är viktigt att tänka på vid lönesättning i samband med rekrytering?

Vidare är fack och arbetsgivare överens om att lönesättningen ska: bidra till att arbetsgivare kan rekrytera, motivera, utveckla och behålla medarbetare med behövd kompetens, utgå från sakliga grunder, vara individuellt bestämd, bidra till ändamålsenlig löne- differentiering.

Vad är strategisk lönebildning?

Strategisk lönebildning är utbildningen för dig som ansvarar för lönebildning och vill stärka din förmåga att arbeta strategiskt och långsiktigt med frågor som lönestruktur och lönerelationer.

Vad menas med hök?

Huvudöverenskommelsen (HÖK) innehåller förhandlingsprotokoll, löneavtal och allmänna anställningsvillkor samt förslag till lokalt löneavtal (LOK). Här kan du se vilka organisationer SKR och Sobona tecknar HÖK med, samt ladda ner gällande avtal.

Hur fungerar lönesättning?

I din roll som chef ingår att bedöma och värdera medarbetarnas prestationer, och motivera dem genom lönesättning och andra belöningar. Du ska också kunna kommunicera din bedömning så att medarbetaren förstår vad som ligger till grund för den lön du har satt.

Vad är en lönepott?

Löneutrymme (eller lönepott) fördelas vid lönerevision Löneutrymmet kallas ofta för lönepott . Det kan vara bestämt i ditt centrala löneavtal och summan gäller då för Unionens alla medlemmar på företaget eller organisationen.

Vad ska ingå i en lönekartläggning?

Du ska kartlägga och analysera: bestämmelser och praxis om löner och andra anställningsvillkor som tillämpas på arbetsplatsen. löneskillnader mellan kvinnor och män som utför lika arbete.