:

Vilka kristaller kan renas i vatten?

Innehållsförteckning:

 1. Vilka kristaller kan renas i vatten?
 2. Hur ofta ska man rena kristaller?
 3. Hur renar man Opalit?
 4. Hur slipar man kristaller?
 5. Hur ska jag förvara mina kristaller?
 6. Hur vet man att en kristall är äkta?
 7. Vilken pendel ska jag välja?
 8. Kan alla kristaller renas i månljus?

Vilka kristaller kan renas i vatten?

Kristaller som kan renas i vatten:

 • Lepidolit (trumlad)
 • Celestit.
 • Pyrit.
 • Hematit.
 • Månsten.
 • Tigeröga.

Hur ofta ska man rena kristaller?

Vi brukar låta kristallerna ligga kvar minst en vecka när de är nyinköpta för att låta dem laddas ordentligt med energi. Även om denna metod både lär vara renande och laddande, så renar vi dem oftast även under rinnande vatten innan.

Hur renar man Opalit?

Kallt vatten är lika uppfriskande för kristaller som det är för dig och därför kan du alltså rena dina kristaller genom att hålla dem under kallt rinnande vatten.

Hur slipar man kristaller?

Olika maskiner kan ha olika precisa vinkel inställningar. En del kan slipa med små gradförändringar och andra kan vara svårare att dela in i precisa grader. Fasetterare rekommenderas att inte slipa närmare än 2 grader till den kritiska vinkeln för just den specifika sten han ska slipa.

Hur ska jag förvara mina kristaller?

Kallt vatten är lika uppfriskande för kristaller som det är för dig och därför kan du alltså rena dina kristaller genom att hålla dem under kallt rinnande vatten.

Hur vet man att en kristall är äkta?

När du ger dig ut på kristalljakt ska du komma ihåg att skilja mellan vanligt pressat glas och kristallglas. Kristall känns igen då materialet är tyngre och tjockare än vanligt glas. Kristall har också ofta släta och rundade utskärningar, glas har mer skarpa snitt.

Vilken pendel ska jag välja?

Det finns pendlar av olika typer av kristaller, och som alltid när det kommer till att arbeta med kristallerna så är det bästa tipset att gå efter din egen intuition. Välj den pendeln du dras till mest, eller den pendel som passar till det syfte du ska använda den till.

Kan alla kristaller renas i månljus?

Alla kristaller kan renas i månljus utan att ta skada. Du kan lägga dem utomhus i månljuset eller i ett fönster. Om du ska rena en kristall som inte tål vatten, ska du inte lägga den utomhus om det regnar eller förväntas bli dagg på marken. Lägg den då hellre i fönstret.