:

Hur skidar man slalom?

Innehållsförteckning:

  1. Hur skidar man slalom?
  2. Hur långa Parkskidor ska man ha?
  3. Hur långa Storslalomskidor ska man ha?
  4. Vilken längd på Carvingskidor ska man ha?
  5. Vilken svängradie på slalomskidor?
  6. Vilka Carvingskidor är bäst?
  7. Hur lång tid tar det att lära sig åka slalom?
  8. Hur lång ska en Pistskida vara?
  9. Vad ska man ha för längd på Twintips?
  10. Hur långt ner ska ett ryggskydd vara?

Hur skidar man slalom?

Då var det dags - så lär du dig slalom i 6 steg

  1. Böj på knäna och hitta balansen.
  2. Åk rakt ner i början, börja inte svänga än. ...
  3. När farten ökar trycker du ut hälarna så att skidspetsarna bildar en plog. ...
  4. Luta dig lätt framåt. ...
  5. Utgå från plogen och för över kroppstyngden till den ena skidan för att svänga.

Hur långa Parkskidor ska man ha?

Eftersom parkskidor är böjda i både top och tail försvinner lite av skidans åkyta, därför kan du utan problem ha en skida i din egen kroppslängd. Offpist-/allmountainskidor: Välj en längd som är ungefär som din egen längd. En lång skida ger bättre bärighet, och det vill du ha i lössnö.

Hur långa Storslalomskidor ska man ha?

En storslalomskida ska vara något längre (10-15cm) än åkaren men en bättre metod är att utgå från vikten på åkaren vid val av längd. Notera även Borlänge Alpins rekommendationer längre fram i häftet. något lägre, sk konvexa skidor. känns släta och därmed fria från grader.

Vilken längd på Carvingskidor ska man ha?

Skidor till vuxen, längd För ett par carvingskidor eller pistskidor är rekommendationen att de är mellan 0-10 cm kortare än skidåkaren. För åkning offpist eller allmountain rekommenderas skidorna vara ungefär som din egen längd.

Vilken svängradie på slalomskidor?

Svängradien är den naturliga båge som skidan vill göra i en sväng. En skida med kortare svängradie (12 till 15 m) uppmuntrar till korta svängar. Den kan ibland upplevas lite orolig i längre svängar. En skida med längre svängradie (18 till 22 m) lämpar sig mer för långa svängar och lite högre farter.

Vilka Carvingskidor är bäst?

Om du inte vill kompromissa med valet av pist utan ha en skida som gör alla backar roliga oberoende om det är hårt eller mjukt, brant eller flackt så är Völkl Deacon 80 ett val som inte gör någon besviken.

Hur lång tid tar det att lära sig åka slalom?

Under den första veckan av träning kommer du att ha otroligt roligt, och om du är som de flesta andra lär du dig grunderna ganska snabbt. Efter din första session kommer du kunna göra några svängar i nybörjarbacken, och i slutet av den första veckan kommer din åkning ha utvecklats till mellan/blå backe-nivå.

Hur lång ska en Pistskida vara?

De definierar skidans form. Skidlängd: För åkning i preparerade pister rekommenderas en längd på skidorna som motsvarar din egen längd minus 5 till 15 cm. Korta skidor är oftast mer lätthanterliga och passar nybörjare medan längre skidor är stabilare i högre farter.

Vad ska man ha för längd på Twintips?

En tumregel är att skidan bör vara cirka 10 cm kortare än din kroppslängd (för twintipskidor, välj samma som din kroppslängd). Men du måste också ta hänsyn till din åkarnivå och kroppsstyrka. I de flesta fall gäller formeln att ju tyngre eller mer erfaren du är, desto längre och hårdare skida klarar du att åka på.

Hur långt ner ska ett ryggskydd vara?

Ta på dig ryggskyddet, sätt dig ner och böj huvudet bakåt. Då ska skyddet inte nudda nacken, det ska inte ens vara i närheten. Ett vanligt misstag är att folk tror att skyddet ska täcka hela ryggen och köper för stort. Man bör också vrida på överkroppen åt sidorna så man känner att det är följsamt och inte skaver.