:

Vad heter den spanska regionen som Barcelona ligger i?

Innehållsförteckning:

  1. Vad heter den spanska regionen som Barcelona ligger i?
  2. Vad hände i Spanien 1975?
  3. Vilka krig har Spanien varit med i?
  4. Vad handlade spanska inbördeskriget om?
  5. Vilka krigade i spanska inbördeskriget?
  6. Vilket år började det spanska inbördeskriget?

Vad heter den spanska regionen som Barcelona ligger i?

BarcelonaBarcelona / ProvinsProvincia de Barcelona är en provins i Katalonien i nordöstra Spanien. Provinsen omfattar 7 733 kvadratkilometer land, har 5,4 miljoner invånare och sträcker sig från Pyrenéerna till kusten. Provinsens huvudstad Barcelona är också huvudstad för hela regionen Katalonien. Wikipedia

Vad hände i Spanien 1975?

Spanien blev en fascistisk stat fram till Francos död 1975. Franco efterföljdes av kung Juan Carlos och Spanien blev åter en monarki. Han demokratiserade landet och var kung fram till 2014 då han abdikerade till förmån för sin son Felipe VI.

Vilka krig har Spanien varit med i?

  • Spanska tronföljdskriget. I det spanska tronföljdskriget () gjorde både Frankrike och Österrike anspråk på den spanska tronen. ...
  • Napoleonkrigen. ...
  • Hundra år av revolutioner, statskupper och krig.

Vad handlade spanska inbördeskriget om?

Inbördeskriget i Spanien bröt ut i juli 1936 efter stora regionala och sociala konflikter inom landet. Striderna stod mellan nationalistiska rebeller, ledda av general Francisco Franco, och den sittande republikanska regeringen. Franco fick starkt militärt stöd av Tyskland och Italien.

Vilka krigade i spanska inbördeskriget?

Det spanska inbördeskriget var en väpnad konflikt i Spanien mellan den demokratiskt valda vänsterregeringen och fascisterna under general Franco.

Vilket år började det spanska inbördeskriget?

– Spanska inbördeskriget / Period