:

Hur får man text uppläst i Word?

Innehållsförteckning:

 1. Hur får man text uppläst i Word?
 2. Hur ändrar man textstorlek i Word?
 3. I vilken meny i Word kan du ändra teckensnitt eller storleken på texten?
 4. Hur ändrar jag storlek på bokstäver?
 5. Vad innebär det att ändra standard Ange som standard i ett Word dokument?
 6. Vilken storlek på bokstäver?
 7. Vilken textstorlek är vanligast?
 8. Hur tar man bort oribi Speak?

Hur får man text uppläst i Word?

Tryck på fliken Granska . Tryck på kugghjulsikonen och tryck sedan på Läs upp. Om du vill spela Uppläsning trycker du på Spela upp. Om du vill pausa Högläsning trycker du på Pausa.

Hur ändrar man textstorlek i Word?

Ändra storlek på markerad text

 1. Markera den eller de celler som innehåller den text som du vill ändra. Tryck på Ctrl + A om du vill markera all text i ett Word-dokument.
 2. Klicka på teckenstorleken i rutan Teckenstorlek på fliken Start. Du kan också ange vilken storlek du vill, inom följande gränser:

I vilken meny i Word kan du ändra teckensnitt eller storleken på texten?

Gå till Formatera > Teckensnitt > Teckensnitt. + D för att öppna dialogrutan Teckensnitt. Välj det teckensnitt och den storlek som du vill använda.

Hur ändrar jag storlek på bokstäver?

Så här gör du teckenstorleken större eller mindre:

 1. Öppna appen Inställningar på enheten.
 2. Tryck på Tillgänglighet. Text och visning.
 3. Tryck på Teckenstorlek.
 4. Använd skjutreglaget för att välja teckenstorlek.

Vad innebär det att ändra standard Ange som standard i ett Word dokument?

Om du ändrar standardteckensnitt i en mall innebär det att det teckensnittet används i alla nya dokument baserade på den mallen. Standardteckensnittet för nya tomma dokument baseras till exempel på mallen Normal. Öppna mallen eller ett dokument baserat på mallen vars standardinställningar du vill ändra.

Vilken storlek på bokstäver?

En bra lässtorlek för längre texter som tidskrifter och även böcker är vanligtvis mellan 8 och 12 punkter; om du vill begränsa dig mer ska du känna till det använda teckensnittet för att göra ett pålitligt uttalande. Detsamma gäller för visitkort eller brevhuvud, även här används storlekar mellan 8 och 12 punkter.

Vilken textstorlek är vanligast?

Men för normal text som ska läsas på normalt avstånd av personer med normal syn gäller att 10, 11 eller 12 punkter är lagom, lite beroende på vilket typsnitt man har valt. Tvärtemot vad man kanske skulle tro så blir inte större text än så mer lättläst. Tvärtom blir ordbilden så stor att läsningen hämmas.

Hur tar man bort oribi Speak?

Google Chrome: Gå till Google Chrome-menyn > Fler verktyg > Tillägg. Leta upp Oribi Speak bland dina tillägg och klicka på Ta bort.