:

Hur viktigt är CCA?

Innehållsförteckning:

  1. Hur viktigt är CCA?
  2. Hur mäter man CCA?
  3. Vad är nyttan med ett högt CCA tal hos ett batteri?
  4. Vad är skillnad mellan startbatteri och Fritidsbatteri?
  5. Vad betyder a på bilbatteri?
  6. Hur bra är Biltemas Fritidsbatteri?
  7. Vad är det för skillnad på Startbatteri och bilbatteri?
  8. Vilket batteri ska jag ha i min bil?
  9. Vad är ett Marinbatteri?

Hur viktigt är CCA?

Batteriets CCA är det som avgör vilken startkraft du har, vilket är extra viktigt när utetemperaturen sjunker. Siffran står för det antal ampere ett batteri kan leverera under 30 sekunder vid en temperatur på – 17,8 grader Celsius innan spänningen sjunker under miniminivå. Ju högre CCA, desto bättre!

Hur mäter man CCA?

För startbatterier mäts kapaciteten under en 20 timmars urladdning vid 25°C till slutspänningen 10,5 V. Vad betyder CCA? CCA betyder ”Cold Cranking Amperes”. Det är ett mått på den ström ett fulladdat nedkylt batteri kan leverera vid -18°C under minst 30 sekunder innan batteriet når så låg spänning som 7,2V.

Vad är nyttan med ett högt CCA tal hos ett batteri?

Kallstartström (CCA) - CCA-värdet är avgörande för god startkraft. Värdet anger hur många ampere ett batteri kan leverera i 30 sekunder vid en temperatur på –17,8 °C innan spänningen faller under minimigränsen. Reservkapacitet (RC) - hjälper till att ge kraft åt fordonets elsystem om generatorn inte fungerar.

Vad är skillnad mellan startbatteri och Fritidsbatteri?

Enkelt uttryckt: Ett fritidsbatteri är byggt för att ge en låg ström under en lång tid. Ett startbatteri är byggt för att ge en hög ström under en kort tid.

Vad betyder a på bilbatteri?

Amperetimmar (Ah) är den enheten som används för att definiera ett batteris kapacitet. Batteriets kapacitet visar hur mycket ström som kan tas ut ur ett fulladdat batteri under en viss tid. 1 Ah innebär att en strömstyrka på 1 A kan tas ut konstant under 1 timmes tid.

Hur bra är Biltemas Fritidsbatteri?

Sv: Biltema batteri Min erfarenhet av dessa batterier är att de inte håller den kvalitet och möter INTE de krav som ges i beskrivningen. Så här skriver Biltema om dessa batterier: Kraftfullt, driftsäkert och underhållsfritt batteri, mycket lämpligt i samband med omfattande och energikrävande elutrustning.

Vad är det för skillnad på Startbatteri och bilbatteri?

Ett bilbatteri används som startbatteri i bilar. Batteriets uppgift är att förse bilen med ström och tillräckligt med energi vid start. Medan du kör bilen laddar bilens generator upp ditt batteri.

Vilket batteri ska jag ha i min bil?

För att hitta rätt batteri till din bil, skriv in ditt registreringsnummer i fältet nedan. OBS! Om ditt fordon har s.k. "start-stop”-funktion rekommenderar vi på Batteriexpressen att du väljer ett AGM-batteri för bästa funktion. Observera att batteriets garanti inte gäller om du väljer ett vanligt blybatteri.

Vad är ett Marinbatteri?

Vanliga Marin- & Fritidsbatterier är framtagna för att fungera bra i ett normalfall, men har man speciella krav så kan det finnas skäl att välja batterier som bättre svarar mot dessa. Ett typiskt exempel är när man drar mycket ström ur batteriet till att försörja olika installationer ombord.