:

Vilket träslag är billigast?

Innehållsförteckning:

  1. Vilket träslag är billigast?
  2. Vilka brädor till staket?
  3. Kan man använda trall till staket?
  4. Var är det billigast att köpa virke?
  5. Hur tätt ska man sätta stängselstolpar?
  6. Måste staket vara tryckimpregnerat?
  7. Vilket namn har brädor från tall i slöjden?
  8. Vilka är de hårdaste träslagen?
  9. Hur långt mellan stolpar hönsnät?

Vilket träslag är billigast?

– Det finns mycket tall i Sverige och alltså är furu billigt. Dessutom är det skönt att ta i, luktar gott och ger ett gult, varmt ljus, säger Per Bornstein.

Vilka brädor till staket?

Du bör välja tryckimpregnerat virke av klass NTR/A när du ska bygga staket. Sådant virke är impregnerat ända in till kärnan och har en teknisk livslängd på mellan 25-30 år. Vänd alla kapytor på stolpar och spjälor uppåt när du spikar ihop staketet. Då kan du ytbehandla med något träskyddsmedel och träet håller längre.

Kan man använda trall till staket?

Till gångytorna rekommenderas impregnerad trall som är i träskyddsklass NTR/AB. Till staket kan du välja virke av gran med finsågad yta eller impregnerat i träskyddsklass NTR/AB. Stolpar som står i marken ska vara av impregnerat virke i träskyddsklass NTR/A. 4.

Var är det billigast att köpa virke?

Vill du köpa billigt virke av hög kvalité? Då har du hamnat helt rätt! Hos oss på jem & fix hittar du virke för de flesta projekt. Oavsett om du ska bygga nytt trädäck, ett staket runt trädgården eller en trappa upp till verandan så har vi virket för dig.

Hur tätt ska man sätta stängselstolpar?

Stolparna bör minst vara 150 centimeter höga. Avståndet mellan stolparna beror lite på vad du stängslar med. Tråd och liknande bör ha fyra till sex meter mellan stolparna och har du plast eller träslanor så är det naturligtvis slanans längd som bestämmer avståndet.

Måste staket vara tryckimpregnerat?

Om stolparna inte är impregnerade eller gjorda av trä som inte tål kontakt med marken så ruttnar de efter endast ett par år. Och då välter ditt staket. Välj impregnerat trä eller ett träslag som tål markkontakt. Om du väljer tryckimpregnerat trä i klass NTR-A så har du i varje fall 20 års garanti mot röta.

Vilket namn har brädor från tall i slöjden?

Tall (furu) Den ljusare splintveden är känsligare mot angrepp. Furu (tallens virke) är mjukt och lätt att klyva, hyvla och svarva vilket gör att den lämpar sig bra till bland annat byggnader, konstruktion och möbler. Tall passar inte till att göra kärl för mat då den ger smak.

Vilka är de hårdaste träslagen?

Det svenska trädslag som har det hårdaste och tyngsta virket är avenbok. Lind är det mjukaste och lättaste av våra lövträslag. Tack vare spridningen i egenskaper kan de olika lövträdslagen användas till så vitt skilda saker som segelfartyg, papper och textilfibrer.

Hur långt mellan stolpar hönsnät?

Mellanstolparna bör inte ha ett avstånd på mer än tre meter. 3. Gräv hål för stolparna med en diameter på cirka 25 centimeter.