:

Vilka länder använder sig av barnarbete?

Innehållsförteckning:

 1. Vilka länder använder sig av barnarbete?
 2. Var finns barnarbete idag?
 3. Vilka klädbutiker har inte barnarbete?
 4. Har Lindex barnarbete?
 5. Är H&M ett hållbart varumärke?
 6. Har HM barnarbete 2022?
 7. Finns det barnarbete i Sverige?
 8. Vilka aktörer är inblandade i barnarbete?
 9. Har Ginatricot barnarbete?
 10. Har Kappahl barnarbete?
 11. Var producerar Lindex sina kläder?

Vilka länder använder sig av barnarbete?

Barnarbete inom industrin förekommer i länder som Pakistan, Indien, Nepal och Brasilien. Barnarbete under vedervärdiga förhållanden förekommer bland annat i östra Kongo. Här drabbas barnen inte sällan av svåra fysiska men.

Var finns barnarbete idag?

Högst andel har länder i Afrika, söder om Sahara, där 24 procent av alla barn i åldrarna 5-17 år arbetar. I denna region har också andelen barn som arbetar ökat något sedan år 2012. I Latinamerika och Karibien är andelen barn som arbetar 6 procent, och i Asien 5,6 procent.

Vilka klädbutiker har inte barnarbete?

Gina Tricot accepterar inte barnarbete.

Har Lindex barnarbete?

Sedan Lindex 1993 införde förbud mot barnarbete har mycket hänt. Att producera mode är en komplicerad process och Lindex måste se till att det sker på ett bra sätt.

Är H&M ett hållbart varumärke?

H&M-gruppen samarbetar med runt 900 oberoende leverantörer som normalt äger sina egna fabriker, men de kan också använda sig av fabriker som ägs av någon annan. Det är i fabrikerna våra produkter tillverkas. Vi har nära samarbete med våra leverantörer för att stödja dem i deras hållbarhetsarbete.

Har HM barnarbete 2022?

Vi har nolltolerans både mot tvångsarbete och barnarbete.

Finns det barnarbete i Sverige?

Barnarbete i svensk industri. Främst förekom barnarbete inom järnbruk, gruvor samt sågverk där barnarbete använts under en längre tidsperiod. Vid sågverken utgjorde barn 20 % av de anställda sågverksarbetarna.

Vilka aktörer är inblandade i barnarbete?

Bland barn i världen i åldrarna 5-17 år var 60 % verksamma inom jordbruket, 7 % inom industrin och 26 % inom tjänstesektorn (se ILO:s hemsida). Barnarbete beror på en komplex blandning av sociala, kulturella och ekonomiska faktorer.

Har Ginatricot barnarbete?

Förekommer det barnarbete i de fabriker där ni har produktion? Gina Tricot accepterar inte barnarbete. Reglerna i uppförandekoden är till för att skydda barn från ekonomisk utnyttjning, från att utföra arbete som kan vara farligt, påverka utbildning eller vara skadligt för barnets hälsa och utveckling.

Har Kappahl barnarbete?

Vi accepterar inte barnarbete och vill att barn i våra produktionsländer ska få så bra förutsättningar som möjligt att utvecklas och gå i skolan. Vårt utbildningscenter för kvinnor i Bangladesh är ett av våra engagemang där vi sett att föräldrarnas möjlighet till utbildning och arbete har stor påverkan på deras barn.

Var producerar Lindex sina kläder?

Vi har fem stycken produktionskontor i Bangladesh, Hong Kong, Indien, Kina och Turkiet. Våra produktionskontor arbetar i nära samarbete med vår design- och inköpsavdelning för att ta fram och producera kollektionerna.