:

Hur ramar man in tavlor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ramar man in tavlor?
  2. Hur ramar man in en akvarell?
  3. Hur ramar man in en oljemålning?
  4. Hur väljer man ram till tavla?
  5. Hur anger man mått på en tavla?

Hur ramar man in tavlor?

Du mäter alltid det du vill rama in. Har du en bild med vit kant ( hela pappersmåttet är bild + vit kant) och ej vill rama in den vita kanten mäter du enbart bilden och klipper bort din vita kant. Vill du istället rama in hela pappersmåttet då mäter du hela ditt pappersmått.

Hur ramar man in en akvarell?

Akvareller och pasteller bör alltid inramas med passepartout, för att bilden inte ska skadas. Störst utbud av färdiga ramar har IKEA, något mindre på Clas Ohlson, Åhléns och Rusta. Vissa av dessa ramar säljs med syrafria passepartouter.

Hur ramar man in en oljemålning?

Meningen med en passepartout, utöver de estetiska aspekterna, är att undvika att själva motivet för inramningen kommer i kontakt med glaset. Passepartouten ska alltid vara syrafritt när man ramar in tavlor! Annars kan motivet missfärgas och så att färgen i passepartouten håller sig.

Hur väljer man ram till tavla?

Att välja storlek Det första man bör veta när man letar efter ramar är att måtten som anges är innemåtten av ramen, dvs till vilken bildstorlek ramen passar. Har du en poster i 30x40cm är det en 30x40 ram du ska ha. Behöver du veta yttermåtten på ramen hittar du listens bredd nere i specifikationen.

Hur anger man mått på en tavla?

Du väljer först bredd och höjd i hela millimeter utan decimaltecken. Sedan anger du antal ramar med dessa mått.