:

Vart i Chania ska man bo?

Innehållsförteckning:

 1. Vart i Chania ska man bo?
 2. Hur är stranden i Platanias?
 3. Är Kreta fint?
 4. Var är bäst att bo på Kreta?
 5. Var ligger Elafonissi Beach?
 6. Vart är finast på Kreta?
 7. Hur är det att bo på Kreta?
 8. Hur många invånare har Chania?
 9. Var ligger Kreta karta?
 10. Vad heter den rosa stranden på Kreta?
 11. Vad köper man på Kreta?
 12. Är det billigt att bo i Grekland?

Vart i Chania ska man bo?

Det är aldrig långt till Chania stad oavsett var du väljer att bo, och det är absolut värt besöket. Kato Stalos och Kalamaki och Kato Daratso är avslappnade småstäder i närheten av Chania stad. Över Chaniakusten sträcker sig frodiga kullar och höga berg – perfekt för vandring och cykling.

Hur är stranden i Platanias?

Platanias har en underbar sandstrand som sträcker sig längs hela semesterorten. Här och där är sanden blandad med småsten, vanligtvis i vattenlinjen. Vattnet är klart, men blir förhållandevist ganska snabbt djupt. Stranden tillhandahåller alla faciliteter, härunder solsängar, parasoller, duschar och toaletter.

Är Kreta fint?

Kreta är Greklands största ö och har väldigt mycket att erbjuda, från paradisstränder till vingårdar. Jag besökte Kreta i juni, här kommer mina 10 utvalda tips till denna underbara ö.

Var är bäst att bo på Kreta?

Chania stad, Heraklion och Rethymnon är alla tre bra städer för dig som vill shoppa på Kreta. I Chania och Heraklion hittar du trendiga butiker som Pull and Bear, Bershka och Zara och i Rethymnon finns många mindre kedjor och en uppsjö av sko- och väskaffärer.

Var ligger Elafonissi Beach?

Elafonissi är en liten ö med en av Greklands vackraste stränder och ligger ca 66 km sydväst om Chania. Sanden vid strandkanten är rosaskimrande av pulveriserade snäckor, och det gör att Elafonissi ser sagolik ut. Stranden brukar t.o.m. kallas för Kretas Maldiverna eller Rosa Stranden.

Vart är finast på Kreta?

Chania stad, Heraklion och Rethymnon är alla tre bra städer för dig som vill shoppa på Kreta. I Chania och Heraklion hittar du trendiga butiker som Pull and Bear, Bershka och Zara och i Rethymnon finns många mindre kedjor och en uppsjö av sko- och väskaffärer.

Hur är det att bo på Kreta?

Kreta lockar med vacker natur, sol och bad och en stressfri inställning till livet i allmänhet. Lönerna är mycket lägre på Kreta än i Sverige men det är även levnadskostnaderna. Sverige och Grekland har ett dubbelbeskattningsavtal, vilket innebär att man inte behöver skatta dubbelt om man flyttar till Grekland.

Hur många invånare har Chania?

Chania är en hamnstad som ligger på Kretas norra kust i en region med samma namn. Staden är med sina cirka 65 000 invånare den näst största staden på Kreta och är ett perfekt resmål för den som vill kombinera stadsliv med en riktigt härlig sol- och badsemester.

Var ligger Kreta karta?

Kreta ligger längs 35:e breddgraden, vilket är i jämnhöjd med bland annat norra delarna av Marocko, Algeriet och Tunisien. Cirka 50 km söder om Kreta ligger den lilla ön Gavdos som är världsdelen Europas sydligaste plats.

Vad heter den rosa stranden på Kreta?

Elafonissi - den rosa stranden Elafonissi är troligen Kretas vackraste sandstrand! I vattenbrynet ligger småbitar av snäckskal och de ger ifrån sig ett romantiskt rosa skimmer. Denna underbara strand kallas ibland Kretas Maldiverna och det är lätt att förstå varför.

Vad köper man på Kreta?

Mitt i Chanias centrum hittar du Kretas största saluhall Agora. Här hittar du en mängd butiker som säljer lokala läckerheter som olivolja, örter, kryddor, ost, vin, raki, frukt och grönsaker men även färskt kött och fisk.

Är det billigt att bo i Grekland?

Fastlandet är billigare än öarna, särskilt när det gäller mat och andra grundläggande föremål. Så även om Aten och Thessaloniki är storstäder kan du komma undan billigare här, jämfört med städer på Kreta. Ju närmare du är populära turistområden, desto högre kommer priserna att vara (som i alla andra länder).