:

Vilken typ av ekonomi har Kina?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken typ av ekonomi har Kina?
  2. Hur länge jobbar man i Kina?
  3. Hur är det att växa upp i Kina?
  4. Hur mycket jobbar kineser?
  5. Hur många är fattiga i Kina?

Vilken typ av ekonomi har Kina?

Sedan 1070 har Kina rört sig från en centralstyrd planekonomi till en mer marknadsstyrd ekonomi som spelar en betydande roll globalt. Även om det har genomförts en del reformer styr fortfarande staten mycket av ekonomin. Hänsyn till social stabilitet och ekonomisk tillväxt styr den kinesiska politiken.

Hur länge jobbar man i Kina?

Enligt kinesisk arbetslagstiftning är maximal arbetstid åtta timmar per dag, eller 40 timmar genomsnittlig arbetstid per vecka.

Hur är det att växa upp i Kina?

I Kina växer man upp och lär sig att alltid prioritera skolan. Att lyckas med karriären är det man ska sträva efter. I Sverige lär vi oss också att det är viktigt med utbildning, men det är inte vår främsta prioritering.

Hur mycket jobbar kineser?

Arbetsmängden i Kina Men kinesernas jobbande är på en annan nivå. Man jobbar på kontoret (i Kina jobbar man inte på distans) och där är man 10 – 18 timmar per dag. Förutom det ska man vara anträffbar totalt hela tiden. Privatliv och veckoslut blir det mindre tid över för.

Hur många är fattiga i Kina?

I Kina finns fortfarande mellan 1 miljoner fattiga människor beroende på vilken fattigdomsgräns man utgår ifrån. Nästan alla av Kinas absolut fattiga finns på landsbygden. Tillväxten har varit snabbare där, men fattigdomen var å andra sidan större redan i utgångsläget.