:

Vilken är farligast alfa beta eller gamma?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken är farligast alfa beta eller gamma?
  2. Hvor eksploderede reaktoren i Tjernobyl?
  3. Hvor mange arbejder i Tjernobyl?
  4. Gik det galt i Tjernobyl?
  5. Inden for Tjernobyl?

Vilken är farligast alfa beta eller gamma?

Men varför är radioaktivitet egentligen skadligt för kroppen, och vilken sorts strålning är den mest hälsovådliga? Radioaktiv strålning indelas ofta i tre typer: Alfa-, beta- och gammastrålning. Alfastrålningen är den farligaste, även om den är betydligt mindre energirik än de andra.

Hvor eksploderede reaktoren i Tjernobyl?

Det var den 26. april 1986 i Ukraine, hvor atom-kraft-værket Tjernobyl eksploderede, og reaktoren var ude for en ned-smeltning. Ulykken skete, fordi de ansatte på værket skulle lave et forsøg, der gik galt. Reaktoren var ikke omgivet af en særlig skal eller indeslutning, så eksplosionen sendte en masse radio-aktivitet ud i luften.

Hvor mange arbejder i Tjernobyl?

De 50.000 indbyggere er ved at gå til ro. Mange arbejder på Tjernobyl få km væk. “Kommer du ud og holder mig med selskab?” Ingeniøren Sasja Juvjenko kalder på sin kone fra familiens lille køkken.

Gik det galt i Tjernobyl?

Den 26. april 1986 går det galt. En reaktor på atomkraftværket i Tjernobyl eksploderer, og historiens største atomkatastrofe er en realitet. Lyt til artiklen i Histories app! . . De 50.000 indbyggere er ved at gå til ro. Mange arbejder på Tjernobyl få km væk.

Inden for Tjernobyl?

Uden for Tjernobyl er fiskerne Pustovoit og Protasov sejlet frem til turbinehallen for at fange fiskeyngel i det varme og klare kølevand, der konstant udledes fra reaktorerne. Natten er lun, fiskene spræller i nettet, og alt ånder fred. Men pludselig lyder et dumpt drøn, og vandet skælver under dem. Pustovoit kigger forbløffet på sin makker.