:

När invigdes Chinateatern?

Innehållsförteckning:

  1. När invigdes Chinateatern?
  2. Hur många sittplatser har Chinateatern?
  3. Vad betyder inskriptionen på China teatern?
  4. Hur länge håller Saturday Night Fever på?
  5. Var är bäst att sitta på China Teatern?
  6. Vem äger Oscarsteatern?
  7. Hur många teatrar finns i Stockholm?

När invigdes Chinateatern?

19 oktober 1928 Chinateatern invigdes som biograf den 19 oktober 1928 med Greta Garbos stumfilm Anna Karenina. Den drevs då av Svensk Filmindustri. Redan 1929 spelade Ernst Rolf sommarrevy här och fortsatte med det i ytterligare två somrar. Varietéer var vanliga sommartid under många år, men på vintersäsongen var det biograf.

Hur många sittplatser har Chinateatern?

Salongen har idag omkring 1250 platser, och är därmed den näst största privatteatern i Stockholm. Genom en unik konstruktion utan pelare har man möjliggjort en salong helt utan skymda platser.

Vad betyder inskriptionen på China teatern?

China Teatern idag Inskriptionenteaterns framsida betyder Det fullkomliga seendets hus. Teatern har en 560 kvadratmeter stor stjärnhimmel där 1485 stjärnor är utplacerade. Det är en exakt kopia av stjärnhimlen vid vårdagjämningen 1870. Alla målningar och armatur i salongen är original.

Hur länge håller Saturday Night Fever på?

För kunder som blir flyttade från september- och oktoberföreställningar 2021 är giltighetstiden till . För kunder som flyttats från hösten 2020 till våren 2021:s föreställningar är giltighetstiden t.o.m. 31 december 2021.

Var är bäst att sitta på China Teatern?

Jag satt själv på parkett rad 3 och tyckte det var hur bra som helst, så länge du sitter i mitten. Balkong är ju alltid balkong, man kommer inte lika nära scenen. Samtidigt kan det vara mkt bättre att sitta långt fram på balkong än längst bak på parkett under balkongen.

Vem äger Oscarsteatern?

År 2004 klev 2Entertain in som partner och delägare av teatern och sen dess sätts föreställningar upp i samproduktion mellan bolagen. Sedan 2009 ingår även China Teatern i deras gemensamma förvärv och är nu en del av Oscarsteatern AB.

Hur många teatrar finns i Stockholm?

Scener för teater Idag finns det drygt 25 teaterscener i Stockholm som används av de fria scenkonstaktörerna. Ungefär 50 procent av repertoaren är riktad till barn och unga. Teatrarna med egen lokal hyr även ut, motsvarande 60 procent, till andra aktörer.