:

Hvilke opfindelser kommer fra Kina?

Innehållsförteckning:

 1. Hvilke opfindelser kommer fra Kina?
 2. Hvad er forbudt i Kina?
 3. Hvem har magten i Kina?
 4. Hvad er Kina kendt for?
 5. Hvad hed Kina før 1949?
 6. Hvilke sociale medier er forbudt i Kina?
 7. I hvilken by ligger den forbudte by?
 8. Hvor gamle bliver kinesere?
 9. Hvilke rettigheder har man i Kina?
 10. Hvad er den primære årsag til forurening i Beijing?
 11. Hvad var Opiumskrigen?

Hvilke opfindelser kommer fra Kina?

Kompas, krudt, papir og bogtryk. Det er de fire store opfindelser fra Kina, man normalt taler om. Men der er langt flere, og i århundreder var kineserne langt foran for eksempel europæerne.

Hvad er forbudt i Kina?

Besiddelse og smugling af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt bl. a. med dødsstraf. Vær opmærksom på, at det også kan medføre straf, hvis du har taget stoffer før din indrejse, og hvis de bliver sporet af de kinesiske myndigheder.

Hvem har magten i Kina?

Landet regeres på grundlag af forfatningen fra 1982. Pr. 2017 er Xi Jinping Kinas præsident og Li Keqiang er landets premierminister. Landet styres af Kinas kommunistparti, der er sikret magten via forfatningen.

Hvad er Kina kendt for?

Kina er kendt verden over for sit fyrværkeri og røde drager, for dans og akrobatik, for sine pandaer, som lever i store bambusskove, for en særegen skønhed og for sine mange, mange indbyggere. Men Kina er også et land med en særlig aura af mystik, der blandt andet stammer fra et kulturliv med ældgamle traditioner.

Hvad hed Kina før 1949?

Dynastier i den tidligste historie og kejsertiden

PeriodeSortér
1912-1949Republikken Kina (præsidenter)
1912Sun Yat-sen
Yuan Shikai
Li Yuanhong

Hvilke sociale medier er forbudt i Kina?

Det er ikke kun Facebook, som er censureret i Kina. Indbyggerne må heller ikke benytte Instagram, YouTube, Pinterest, Reddi, Twitter og Snapchat.

I hvilken by ligger den forbudte by?

Den Forbudte By er betegnelse for det tidligere kejserlige palads i Beijing i Folkerepublikken Kina. Foran det gigantiske paladsområde findes Den Himmelske Freds Plads. Hovedindgangen til paladset hedder Den Himmelske Freds Port og er afbildet på Folkerepublikken Kinas emblem.

Hvor gamle bliver kinesere?

Kinas befolkning bliver i dag 72 år i gennemsnit, hvilket er ret lavt sammenlignet med den vestlige verden. Japanerne bliver for eksempel 82 år i gennemsnit, mens danskerne bliver 78.

Hvilke rettigheder har man i Kina?

Det kinesiske regime prioriterer fortsat sin egen kontrol og magt med borgerne og samfundsudviklingen over individuelle rettigheder til landets borgere, og mange Kina-eksperter mener, at det er umuligt at inkorporere menneskerettigheder i Kina i fuldt omgang, så længe det kommunistiske parti er ved magten.

Hvad er den primære årsag til forurening i Beijing?

Beijing har tidligere været hårdt plaget af forurening fra biler, fabrikker og fyring med kul. Og det bliver særlig slemt, når der er helt vindstille som i disse dage. De kinesiske myndigheder har alligevel ikke gjort særlig meget for at begrænse forureningen.

Hvad var Opiumskrigen?

Opiumkrigen var et britisk opgør med den kinesiske modvilje mod frihandel. Den militære konfrontation begyndte i 1840, efter at kinesiske myndigheder året før havde konfiskeret 20.000 kister illegal opium fra de britiske købmænd i Canton (Guangzhou).