:

Hur funkar lån med restvärde?

Innehållsförteckning:

 1. Hur funkar lån med restvärde?
 2. Hur lång tid avbetalning på bil?
 3. Är Blipp se säkert?
 4. Hur betalar man kontant för en bil?
 5. Vad menas med 50% restskuld?
 6. Vad innebär avbetalning med restvärde?
 7. Hur lång återbetalningstid billån?
 8. Vad tjänar Blipp se pengar på?
 9. Vad tjänar Blipp pengar på?
 10. Hur har man råd med dyr bil?
 11. Är det värt att köpa bil med restvärde?

Hur funkar lån med restvärde?

I korta drag innebär restvärde att du har möjlighet att ta ett mindre lån i samband med ett bilköp. Det fungerar på så sätt att bilhandlaren/långivaren uppskattar vad bilen kommer att vara värd om ett visst antal år. Vanligtvis 3–5 år. Under denna tid betalar du endast av det belopp som motsvarar bilens värdeminskning.

Hur lång tid avbetalning på bil?

Amortering och återbetalning Återbetalningstiden på billånet är 1 - 8 år, beroende på hur gammal bilen är. Bilen bör inte heller vara äldre än 12 år när lånet slutbetalas. Vill du göra extra amorteringar eller lösa lånet i förtid kostar det inget extra.

Är Blipp se säkert?

När du hittat en bil som du vill köpa registrerar du den på blipp och då genomför vi en digital kontroll av bilen. När du väl ska titta på bilen så är blipp med dig via ett videosamtal och erbjuder dig hjäpen att gå igenom bilen tillsammans med dig.

Hur betalar man kontant för en bil?

Vid bilköp brukar det bli rätt opraktiskt för både köpare och säljare om man väljer kontant betalning. Tänk på att många bankkontor numera är ”kontantlösa” och inte hanterar fysiska pengar längre. Kontanter kan användas i kombination med postväxel.

Vad menas med 50% restskuld?

Restskuld är ett begrepp som främst förknippas med billån. Premissen är att du efter amorteringstidens slut säljer tillbaka bilen till handlaren till det aktuella marknadsvärdet – då kallat restvärdet. Ett lån med restskuld kan vara både positivt och negativt för dig som låntagare.

Vad innebär avbetalning med restvärde?

Om billån - avbetalning med restvärde: Bilen kan ej säljas innan lånet är löst. Dock kan lånet och bilen överlåtas på ny köpare. Restvärde garanteras av låntagaren om inget annat avtalats. Lånet läggs normalt upp som ett annuitetslån som betalas av efter önskad löptid och med samma belopp varje månad.

Hur lång återbetalningstid billån?

Många banker ser gärna att billånet ska vara återbetalt inom 8 år. Detta att jämföra med ett blancolån där du ofta kan välja en löptid på upp till 20 år. Dessutom kommer bilens ålder att påverka hur lång återbetalningstid du kan välja. Detta då bilen står som säkerhet för lånet.

Vad tjänar Blipp se pengar på?

Med den så gott som automatiserade plattformen på plats har Blipp nästintill dubblerat sin omsättning från 25 miljoner kronor 2019 till 42 miljoner kronor 2020.

Vad tjänar Blipp pengar på?

Blipp har gått igenom privatpriser och inbytespriser för de tio mest inbytta bilmodellerna i Sverige under 2021. Granskningen visar att ägarna till Sveriges mest inbytta bil, Volkswagen Golf, kan tjäna ungefär 24 000 kronor på att sälja bilen själv.

Hur har man råd med dyr bil?

En Kantar Sifo-undersökning från 2020 visar att de flesta svenskar underskattar månadskostnaden för att äga bil med minst 1 500 kronor, så räkna hellre högt än lågt. År 2020 var en normal månadskostnad för en bil runt 2 200 kronor, exklusive värdeminskning.

Är det värt att köpa bil med restvärde?

Fördelar med att låna till bil med restvärde Bilfinansiering med restvärde är alltså som mest fördelaktigt när du har en tillräckligt stor kontantinsats (alternativ en inbytesbil) för att kunna ta ett billån, samt när du gärna vill ha en ny bil som du vill uppdatera med relativt korta tidsintervall.