:

Kan man ta examen med fristående kurser?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man ta examen med fristående kurser?
  2. Kan man läsa kurser istället för program?
  3. Kan man bygga sin egen kandidatexamen?
  4. Måste man söka kurser inom program?
  5. Måste man läsa alla kurser i ett program?
  6. Hur många fristående kurser kan man läsa?
  7. Hur bygger man en egen kandidatexamen?

Kan man ta examen med fristående kurser?

Vägen till examen kan gå via ett utbildningsprogram eller via fristående kurser som du själv har kombinerat. Det är ingen skillnad mellan en examen som består av fristående kurser och en examen som bygger på ett program. Det som skiljer sig är vägen dit.

Kan man läsa kurser istället för program?

Istället för att följa ett färdigt utbildningsprogram kan du bygga ihop din examen genom att läsa flera fristående kurser. Då skapar du din egen unika kombination efter personligt tycke och smak. Du kan läsa kurserna i vilken ordning du vill och ofta läsa på deltid, kvällstid eller distans.

Kan man bygga sin egen kandidatexamen?

Du kan läsa kurser på heltid, deltid, kvällstid eller distans. Genom att bygga en egen examen kan du utgå från dina egna intressen och den karriär du siktar på. För att ta ut en kandidatexamen behöver du läsa kurser på grundnivå som totalt omfattar tre års heltidsstudier (180 hp).

Måste man söka kurser inom program?

Alla programstudenter ska söka sina kurser Huvudregeln är att alla programstudenter ska anmäla sig till kurser inom program inför termin två och efterföljande terminer.

Måste man läsa alla kurser i ett program?

Ett program har en fast struktur eftersom universitetet eller högskolan bestämt i förväg vilka kurser som ska ingå och i vilken ordning du ska läsa kurserna. Men det ingår ofta en del valbara kurser även om du läser ett program.

Hur många fristående kurser kan man läsa?

Det går bra att läsa fristående kurser på högskola/universitet och max antal högskolepoäng per termin som du kan bli antagen till är 45 hp. Det motsvarar 150% studietakt. Normal studietakt (heltid) = 30 hp per termin. På heltid kan du läsa fyra stycken 7.5 hp kurser samtidigt under en termin.

Hur bygger man en egen kandidatexamen?

Genom att bygga en egen examen kan du utgå från dina egna intressen och den karriär du siktar på. För att ta ut en kandidatexamen behöver du läsa kurser på grundnivå som totalt omfattar tre års heltidsstudier (180 hp). Minst 90 hp av dessa ska vara inom ett ämne, ett så kallat huvudområde.