:

Får man röka utanför hyreshus?

Innehållsförteckning:

  1. Får man röka utanför hyreshus?
  2. Får in röklukt i lägenheten?
  3. Får man röka på lekplatsen?
  4. Får man röka utanför en port?
  5. Hur blir man av med röklukt i lägenhet?

Får man röka utanför hyreshus?

Rökfria bostäder: rökförbudet gäller inte flerbostadshus men frivilliga förbud kan införas. Rökförbudet omfattar inte privata miljöer såsom flerbostadshus. Den som bor i en hyresrätt eller bostadsrätt har därför rätt att röka i sin lägenhet eller på sin balkong.

Får in röklukt i lägenheten?

bort röklukt i lägenhet eller hus Om det handlar om tillfällig röklukt i ett enskilt rum så kan du prova att placera en skål med ättika i rummet. Låt skålen stå i rummet i minst ett dygn, gärna längre för att låta ättikan absorbera lukten.

Får man röka på lekplatsen?

I lagen har införts ett rökförbud på lekplatser. Rökförbudet gäller bara om allmänheten har tillträde till lekplatsen (prop. 2017/18:1).

Får man röka utanför en port?

Rökförbud vid entréer Ansvaret för att rökförbudet efterlevs ligger på ägaren eller den som bedriver verksamhet i lokalen. Det gäller oavsett om man äger eller disponerar över området utanför entrén. – Innehavaren av en butik med egen ingång är därför ansvarig för att rökförbudet vid entrén följs, säger Tove Höckert.

Hur blir man av med röklukt i lägenhet?

Få bort röklukt i lägenhet eller hus Om det handlar om tillfällig röklukt i ett enskilt rum så kan du prova att placera en skål med ättika i rummet. Låt skålen stå i rummet i minst ett dygn, gärna längre för att låta ättikan absorbera lukten.