:

Är Penseer Rådjurssäkra?

Innehållsförteckning:

  1. Är Penseer Rådjurssäkra?
  2. Vem gör hål i rabatten?
  3. Vilken färg på Penseer äter rådjur?
  4. Vem äter på kärleksörten?
  5. Vilka djur gör hål i marken?

Är Penseer Rådjurssäkra?

Penséer smakar mums, tycker rådjuret. Här är 3 smarta sätt att skydda vårkrukan från att bli uppäten. Det finns inga garantier. Varje rådjur smakar sig fram i livet och måste alltså lära sig vad som smakar pyton genom att ta en och annan tugga.

Vem gör hål i rabatten?

Svar: Det är troligtvis en brunråtta som bor i din rabatt. Det kan man gissa eftersom djuret har kalasat på snäckor, men inte på växterna. Brunråttan är vanligare än man tror i trädgårdar. Där finns lättgrävd jord och skyddade boställen.

Vilken färg på Penseer äter rådjur?

Det sägs att rådjur avskyr gula blommor, så det var väl just den gula färgen som de inte gillade och gjorde att de ratade de penséerna. Rådjur brukar älska äta krokus på våren, men konstigt nog brukar de rata just de gula krokusarna.

Vem äter på kärleksörten?

Den i Sverige mycket sällsynta och rödlistade fetörtsblåvingen är i dag i det närmaste helt försvunnen från Stockholms skärgård, och den troligaste anledningen (även andra anledningar är möjliga) är avsaknaden av kärleksört som rådjuren ätit upp.

Vilka djur gör hål i marken?

Sandjägare (släktet Cicindela) är rovlevande skalbaggar med larver som gör runda hål i sandig mark. Larven sitter en bra bit ner I hålet med en "rund platta" som gör det svårt att se larverna men senare när skalbaggarna finns på plats så kan du se vilken art du har.