:

Är chlorella farligt?

Innehållsförteckning:

  1. Är chlorella farligt?
  2. Vad innehåller mest klorofyll?
  3. Varför ska man ta chlorella?
  4. Är det bra att äta klorofyll?
  5. Är klorofyll bra för hyn?
  6. Hur verkar chlorella?
  7. Hur äter man chlorella?
  8. Vilken typ av kosttillskott bör man vara försiktig med?

Är chlorella farligt?

Även om algen inte är farlig kan det uppträda några övergående symtom i början i form av magpåverkan, ökad luftbildning och lösa avföringar. Om du intar en stor, daglig dos av Chlorella, kan det också medföra grön urin eller avföring, men det beror på klorofyllinnehållet i algen och är inte farligt.

Vad innehåller mest klorofyll?

Vill man få i sig klorofyll är det gröna blad, grönsaker och alger man ska äta, ju grönare desto bättre. Den gröna algen chlorella är det livsmedel som naturligt innehåller mest klorofyll i världen. Andra rika källor till klorofyll är spirulina, vetegräs, korngräs, grönkål och spenat.

Varför ska man ta chlorella?

Förutom det innehåller den även omega-3, omega-6 och stora mängder av enzymer som balanserar pH-värdet. Chlorella stärker vårt immunförsvar och förser kroppen med den näring som behövs för ett hälsosamt liv. Chlorella är den planta som innehåller mest klorofyll.

Är det bra att äta klorofyll?

Det är viktigt att äta klorofyll året om, men särskilt om man har besvär i kroppen, då det är antiinflammatoriskt och motverkar bland annat infektioner. Det kan vara bra att tillägga att dessa gröna grönsaker och alger innehåller vitamin K, vilket gör att det motverkar effekt från blodförtunnande läkemedel.

Är klorofyll bra för hyn?

Grönalger är fantastiska för att rena och skydda huden från föroreningar. Algerna kan både rensa ut ytligare slaggprodukter och djupare toxiner, som dras ut från cellerna. Huden får en grundlig avgiftning, en jämnare och renare ton och rodnader minskar genom att grönalgerna även verkar anti-inflammatoriskt.

Hur verkar chlorella?

Chlorella innehåller stora mängder enzymer såsom chlorophyllase och pepsin vilka hjälper matsmältningen. Enzymer utför en oerhörd mängd kroppsfunktioner och faktum är att man inte ens kan blinka utan enzymer. Chlorella har en mängd olika enzymer som kroppen behöver.

Hur äter man chlorella?

Eftersom chlorella är komplett föda kan man utan risk äta ett större antal tabletter varje dag. Emellertid föreslår vi att man börjar med 1 till 3 tabletter dagligen till varje måltid.

Vilken typ av kosttillskott bör man vara försiktig med?

Generellt bör man vara försiktig med naturmedel och kosttillskott om du använder många läkemedel och/eller läkemedel mot allvarliga sjukdomar. Var extra uppmärksam med kosttillskott och naturmedel om du samtidigt använder: Blodförtunnande läkemedel.