:

Hur man tränar klättring?

Innehållsförteckning:

  1. Hur man tränar klättring?
  2. Vill börja klättra?
  3. Hur tränar man händerna?
  4. Vilka muskler tränar man när man klättrar?
  5. Varför klättra?

Hur man tränar klättring?

Du måste vara stark och Core-träning är väldigt viktigt. En stark nedre rygg tillsammans med starka magmuskler hjälper dig långt på traven. Att bli starkare genom armhävningar är också en utmärkt övning som involverar många muskler. Lägg därtill pull-ups, som är en övning som hjälper klättrare mycket.

Vill börja klättra?

Vill du börja klättra självständigt är det bästa att boka en topprepskurs (grundkurs). Då får du grundläggande kunskaper om inomhusklättring och du får säkra din kompis på alla topprepsväggar inomhus. Kursen är på 3 + 3 timmar och kostar 950kr. Inga förkunskaper krävs och all klätterutrustning ingår på kursen.

Hur tränar man händerna?

Övning 1 Lägg handleden över en kant. Knyt handen lätt och böj den sedan uppåt så långt du kan. Håll kvar i några sekunder. Slappna av i fingrarna och sänk sedan handen långsamt tillbaka och böj handleden framåt/nedåt.

Vilka muskler tränar man när man klättrar?

Klättring är en effektiv form av styrketräning för hela kroppen. När man hänger på väggen och all kraft ska föras över till nästa lilla grepp, så får nästan hela kroppen jobba: benen, fötterna, armarna, händerna och fingrarna, men även magen och ryggen aktiveras.

Varför klättra?

Träningsformen klättring ger dig en kombination av styrka, mental närvaro och flexibilitet och det är en bra träningsform för hela kroppen. Förutom det fysiska blir du också en bra problemlösare.