:

Vad gör Axelmuskeln?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör Axelmuskeln?
  2. Får ont i axeln när jag gymmar?
  3. Hur tränar man bakre axel?
  4. Hur tränar man Axelmuskeln?
  5. Kan inte sänka axlarna?
  6. Varför har jag ont i axlarna?
  7. Hur får man starka axlar?

Vad gör Axelmuskeln?

Funktion: Lyfter armen uppåt åt sidan (abduktion), lyfter armen uppåt framåt (flexion) och bakåt (extension), roterar armen inåt (medial rotation), roterar armen utåt (lateral rotation.

Får ont i axeln när jag gymmar?

– Många är rädda på gymmet för att experimentera med rörelse, och har alltid axlarna nedragna och skulderbladen ihop så att de nästan nuddar varandra vid lyft och drag. Men det är också viktigt att kunna kontrollera skulderbladen när de är så långt ifrån varandra som möjligt.

Hur tränar man bakre axel?

Genom att göra omvända flyes i en framåtlutad position aktiverar du den bakre delen av deltamuskeln, det vill säga baksidan av axeln. För många är den här delen av muskeln mindre utvecklad än den mellersta och främre. Trots det är den viktig och bidragande till att ge muskeln ett större och mer rundat utseende.

Hur tränar man Axelmuskeln?

Gör så här: Ställ dig höftbrett isär med fötterna, med en hantel i vardera hand och luta dig lätt framåt med rak rygg. Om du tränar med gummiband kan du i stället ställa dig på gummibandet och greppa ändarna med vardera hand. Låt armarna först hänga rakt ned. Även här ska armarna vara lätt krökta, utan att vara böjda.

Kan inte sänka axlarna?

Kort övning för axlarna Sitt eller stå bekvämt med rak rygg och sänkta axlar. Ta ett par djupa andetag genom näsan och känn att axlarna sjunker ner något när du andas ut. Dra båda axlarna högt upp mot öronen och håll dem spända i fem till tio sekunder. Håll andan.

Varför har jag ont i axlarna?

De vanligaste orsakerna till inflammation i axeln är kalkaxel, överbelastning och problem med senorna. Kalkaxel beror på en utfällning av kalk runt senorna och kan vara mycket smärtsamt. Orsaken till kalkaxel kan vara överansträngning, men kan också komma utan att du ansträngt dig speciellt mycket.

Hur får man starka axlar?

Axelpress med hantlar är en av de bästa övningarna för att bygga muskelmassa och styrka. I övningen används flera muskler samtidigt, vilket gör att du kan lyfta en tyngre vikt. Axelpress aktiverar huvudsakligen den främre delen av deltamuskeln och triceps. Övningen kan göras både sittande och stående.