:

Vad använda istället för stroller kombi?

Innehållsförteckning:

  1. Vad använda istället för stroller kombi?
  2. Hur blir man av med groblad i gräsmattan?
  3. Varför förbjöds Stroller kombi?
  4. Kan man slänga ut gräsfrön på gräsmattan?
  5. Var trivs groblad?
  6. När ska man gödsla gräsmattan med Stroller?
  7. När ska man strö ut Stroller?

Vad använda istället för stroller kombi?

OgräsNIX Trippel effekt, ogräsättika OgräsNIX Trippel Effekt innehåller förutom ättika, vatten och en tillsats som sänker ytspänningen även en tredje tillsats, ett essentiellt näringsämne unikt för OgräsNIX Trippel Effekt.

Hur blir man av med groblad i gräsmattan?

Gödsla med Algomin gräsgödsel minst tre gånger per sommar. Det andra sättet är att plocka bort alla groblad med handkraft och sedan så i nytt gräsfrö och gödsla med Algomin gräsgödsel för att en tät gräsmatta. Det tredje sättet att bli av med groblad är att använda gift.

Varför förbjöds Stroller kombi?

Välkända Stroller Plus+ T Kombi utgår ur sortimentet och försvinner från butikerna den 30 september 2017. Så nu är sista chansen att handla det du behöver inför nästa år. Orsaken är att regelverket för ogräsmedel förändras och registreringen har därför inte förlängts.

Kan man slänga ut gräsfrön på gräsmattan?

Gräsfröerna ska inte täckas utan bara komma ner lite och få bra kontakt med jorden. När du sår gräsfrö ska du kasta ut fröerna med stora vida kast, ungefär som en solfjäder.

Var trivs groblad?

Groblad (Plantago Major) är ett flerårigt, platsbundet ogräs med en rosett av blad och en bladlös stjälk med många frön. Den trivs på kortklippta gräsytor, särskilt på kompakterade, slitna ytor med svagt, glest gräs. Den blommar från juni till september och fröna kan gro under hela växtsäsongen.

När ska man gödsla gräsmattan med Stroller?

På våren när gräsmattan torkat upp och gräsmattan börjat växa är det dags att gödsla den. Använd helst ett långtidsverkande gödsel så som Gräsmattegödsel Natur som är ett KRAV-märkt gödsel, det hjälper gräset att återhämta sig efter vinter. Upprepa gödslingen 2-3 gånger per säsong.

När ska man strö ut Stroller?

Stroller ska vattnas ner alt läggas ut när det kommer ett ordentligt regn. Blir brännskador annars. Det ska typ smälta så det inte syns, då är det ok att sluta vattna.