:

Hur man gör en Läppskrubb?

Innehållsförteckning:

  1. Hur man gör en Läppskrubb?
  2. Hur får man bort nariga läppar?
  3. Vad är bra för läpparna?
  4. Hur använder man en lip scrub?
  5. Varför nariga läppar?

Hur man gör en Läppskrubb?

Såhär gör du en hemmagjord läppskrubb: Blanda samman kokosolja och honung, tillsätt kokossockret och rör runt. Blöt läpparna med ljummet vatten och smörj varsamt in skrubben med fingret. Skölj sedan av skrubben och avsluta med ett vårdande läppbalsam.

Hur får man bort nariga läppar?

Det finns 4 enkla steg som kan hjälpa dig att återfå mjuka och kyssvänliga läppar.

  1. Skrubba dina läppar och ta bort döda hudceller. ...
  2. Använd ett återfuktande läppbalsam för att få lena läppar. ...
  3. Skydda dina läppar mot sol, vind och kyla. ...
  4. Drick tillräckligt mycket vatten.

Vad är bra för läpparna?

Honung är ett botemedel mot flagnande läppar som de flesta har hemma. Trots sin klibbiga konsistens är denna gyllene nektar intensivt återfuktande. Den är dessutom rik på antioxidanter och har antibakteriella egenskaper. Tack vare detta skyddar honung läpparna mot fria radikaler och infektioner.

Hur använder man en lip scrub?

Genom att befria läpparna från torra hudceller kan de lättare ta till sig fukt och näring. Ta lite skrubb på fingret och gnugga försiktigt i cirkulära rörelser. Jag gillar Keep It Sweet Sugar Lip Scrub från Milani.

Varför nariga läppar?

Läpparna torkar och mungiporna blir irriterade. Vårt nordliga klimat med vinterkyla, torr luft, bitande vindar och även sol, är en kombination som kan förorsaka torra och nariga läppar. Ibland kan orsaken till torra läppar också vara brist på vissa näringsämnen.