:

Vad är lagom kroppsfett?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är lagom kroppsfett?
  2. Vad betyder det när det står LO på vågen?
  3. Vilken våg ska man lita på?
  4. Hur mycket kroppsfett är hälsosamt?
  5. Hur mycket benmassa ska män ha?
  6. Hur mycket kroppsfett ska män ha män?
  7. Hur startar man en våg?
  8. Är en tillförlitlig våg?

Vad är lagom kroppsfett?

Normalandel kroppsfett 12–14 % svältgräns. 14–20 % mycket mager. 20–30 % normalt. 30 %– fetma.

Vad betyder det när det står LO på vågen?

Vågen är utrustad med en batteribytessignal. Om vågen används med alltför svaga batterier, visas „Lo“ på displayen, och vågen stängs automatiskt av. Batteriet måste då bytas (3 x 1,5 V AAA).

Vilken våg ska man lita på?

Nokia Body Cardio är en väldigt tunn och stabil våg som fungerar optimalt oavsett vad för underlag den står på. Man kan därför flytta på vågen och ändå få exakta mätningar. Den här vågen har dessutom ett uppladdningsbart batteri med en batteritid på upp till ett år.

Hur mycket kroppsfett är hälsosamt?

För ja, det finns en gräns vid vilken man har alldeles för lite kroppsfett för att vara hälsosam. Detta innebär att man som kvinna inte bör understiga 10%, medan man som man inte bör understiga 2% i andel kroppsfett.

Hur mycket benmassa ska män ha?

Hos en vuxen människa står benmassan för ca 14-17 % av kroppsvikten och då är ungefär hälften vatten. För en 80 kgs man innebär detta drygt 11 kg, för någon som väger 110 kg innebär detta en skelettvikt på drygt 15 kg.

Hur mycket kroppsfett ska män ha män?

De officiella rekommendationerna för en sund och normal fettprocent varierar med hänsyn till både kön och ålder. Beroende på ålder ska kvinnors fettprocent helst ligga på 21–36 % och mäns på 8–25 %.

Hur startar man en våg?

1. Tryck på [ON/OFF] knappen för att starta vågen. 2. Om vågen inte visar noll, tryck [→0←] för att nollställa vågen.

Är en tillförlitlig våg?

Viktigt att komma ihåg är att en våg aldrig kan göra en till 100 % tillförlitlig analys. Att mäta av kroppen med impedansvågor är en rätt så oexakt metod, och vågen kompletterar därför med statistisk information utifrån sådant du själv knappat in, som till exempel ålder, kön, längd och aktivitetsnivå.