:

Hur monterar man skjutdörrar?

Innehållsförteckning:

 1. Hur monterar man skjutdörrar?
 2. Hur monterar man Ikeas skjutdörrar?
 3. Hur monterar man Elfa skjutdörrar?
 4. Hur kapar man skjutdörrar?
 5. Hur sätter man upp ELFA hyllor?
 6. Kan man kapa skjutdörrar?
 7. Hur mycket överlapp på skjutdörrar?
 8. Hur tätt ska Väggskenor sitta?
 9. Hur långt mellan Elfa skenor?

Hur monterar man skjutdörrar?

5 steg till din SKYTTA förvaringslösning

 1. Ta alla mått. Glöm inte mått på tak, väggar och eventuellt lutande tak.
 2. Välj mellan två bredder på SKYTTA skjutdörrar.
 3. Välj rätt antal skenor och paneler.
 4. Rama in dörrarna med en anslagslist.
 5. Skapa en personlig lösning i SKYTTA planeringsverktyg.

Hur monterar man Ikeas skjutdörrar?

Skruva fast dörrarnas skjutskena i över- och nederkant på garderobsmodulerna. Lägg ner skjutdörrarna på golvet och skruva fast hänganordningen i dörrarnas över- och nederkant. Haka på dörrarna en efter en på garderobsmodulernas skjutskena. Montera slutligen dörrstoppen längst ut på skjutskenan.

Hur monterar man Elfa skjutdörrar?

Börja med att montera takskenan med ett avstånd från bakre väggen så att du får plats med den inredning du har valt. Förborra takskenan med 5 mm metallborr. Borra skruvhålen parallellt och i mitten av varje spår. Vid underlag som medger gott skruvfäste är 1 skruv per 80-100 cm lämpligt.

Hur kapar man skjutdörrar?

Lägg skjutdörrarna på ett plant och stabilt underlag. Märk ut var skjutdörrarna ska kapas. Såga av aluminiumprofilerna med en bågfil och melaminskivan med en fintandad såg. Klipp till 4 st 15 mm långa bitar av den självhäftande borstlistremsan.

Hur sätter man upp ELFA hyllor?

Montera bärlisten med en skruv och dra åt den lagom mycket så den fäster mot väggen men ändå är lite rörlig. För att hålla bärlisten i våg samtidigt som man markerar alla hålen bör man placera ett vatten- pass utmed bärlisten. Justera om det behövs. Ta ner bärlisten från väggen.

Kan man kapa skjutdörrar?

Skjutdörr är både stilrent och praktiskt och ger ditt hem ett slimmat och modernt intryck. Dessa dörrar säljes komplett med 2 dörrar, skenor och beslag. Passar en öppning som är 2,35m hög och 1,20m bred. Har du lägre i tak går dörrarna utmärkt att kapa.

Hur mycket överlapp på skjutdörrar?

Vi rekommenderar ett minsta överlapp på 18 mm för skjutdörr Standard. Konceptet för Shoji täcker in funktioner både för rumsavdelare och skjutdörrar. De färdiga måtten för ramverk och fyllningar är anpassningsbara (kapas lätt på bredden och höjden med såg), en perfekt lösning för gör-det-självare.

Hur tätt ska Väggskenor sitta?

väggskenorna bör inte inbördes placeras på ett större avståndän 90 cm. Det är viktigt att väggskenorna hänger pa- rallellt inbördes och lodrätt (fig A).

Hur långt mellan Elfa skenor?

Vi rekommenderar max. 90 cm. Se monteringsanvisningarna för ytterligare information.