:

Vad är måttet på en EUR pall?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är måttet på en EUR pall?
  2. Hur mycket rymmer en pall?
  3. Hur mycket är en pall värd?
  4. Hur mycket kan man sälja lastpallar för?
  5. Vad är en B-pall?

Vad är måttet på en EUR pall?

EUR-pallen med måtten 8 mm är den vanligaste lastpalltypen för returanvändning i Sverige. EUR-pallen är 144 mm hög, väger cirka 25 kg och ska bära 1 500 kg jämnt fördelad last. När lastpallen staplas på en jämn yta får inte vikten på understa lastpallen överstiga 5 500 kg.

Hur mycket rymmer en pall?

En EUR pall 1,2m x 0,8m / 2,4 = 0,4 flakmeter.

Hur mycket är en pall värd?

Ni beställer Byggpallar från Norrlandspall, 020-27 kr för en byggpall helpall och 110 kr för en byggpall halvpall. Ni kan även använda formuläret ovan. Ni debiterar er kund 137 kr för en helpall och 110 kr för en halvpall. Återförsäljare debiterar pallen vidare med samma belopp.

Hur mycket kan man sälja lastpallar för?

Återköpspris för byggpallarna Ersättningen är alltid 100 kr för Byggpall helpall och 80 kr för Byggpall halvpall oavsett kvalitet. Alltså även om den är trasig. Frakten ingår i priset vid hämtning av minst 85 pallar, annars en frakt på 200 kr.

Vad är en B-pall?

B-pall. B-pallar – ett annat namn för utrangerade EUR-pallar B-pallen är inte längre en godkänd EUR-pall men går fortfarande att transportera på. Det finns ingen standariserad kvalitetsnorm för B-pallar varför kvalitén kan varierar mellan olika pall-leverantörer.