:

Kan man ha för mycket bromsvätska?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man ha för mycket bromsvätska?
  2. Hur vet man om man behöver fylla på bromsvätska?
  3. Kan man blanda olika Bromsoljor?
  4. Hur mycket bromsvätska ska man ha?
  5. Hur mycket bromsolja?
  6. Kan man blanda DOT 3 och DOT 4 bromsvätska?

Kan man ha för mycket bromsvätska?

Läckaget måste hittas och repareras först, innan ny bromsvätska fylls på. Ett varningens ord: Att helt enkelt fylla på ny bromsvätska är fel och farligt. Den nya bromsvätskan skulle bli förorenad direkt. Dessutom är inte läckaget reparerat ännu och bromssystemet skulle fallera förr eller senare.

Hur vet man om man behöver fylla på bromsvätska?

Inuti motorutrymmet finns det nämligen en behållare för bromsvätska. Exakt vart behållaren är placerad kan däremot variera mellan olika bilmärken och modeller. Börja därför med att leta reda på behållaren, öppna locket och fyll på med bromsvätska upp till den heldragna linjen.

Kan man blanda olika Bromsoljor?

Rekomedationen är dock aldrig att blanda några även om det kanske går, finns ingen anledning till att blanda. Tillverkaren till vad det nu gäller har i regel bara en rekomendation. En idé är att vätskorna skulle lägga sig i olika skikt pga olika viskositet, sen vad det skulle kunna ha för inverkan är en bra fråga.

Hur mycket bromsvätska ska man ha?

Det kommer att gå åt typ 1-2 dl fram och en dl bak. Men det går åt några dl till luftningen också. Köp därför 1/2 eller hellre 1 liter. Förvara alltid i burken eftersom bromsvätska är hygroskopisk (dvs drar åt sig fukt ur luften).

Hur mycket bromsolja?

Precis som tidigare skrev så drar bromsvätskan till sig vätska, köp därför bara 1liters flaska, det räcker!

Kan man blanda DOT 3 och DOT 4 bromsvätska?

Dot 4 är väl som sagt det vanligare för bilar iaf, sen dot 3 och dot 5.1 är av samma typ (polyglykol) men med andra specifikationer på kokpunkt, viskositet etc. Rekomedationen är dock aldrig att blanda några även om det kanske går, finns ingen anledning till att blanda.