:

Är jag kär eller attraherad?

Innehållsförteckning:

  1. Är jag kär eller attraherad?
  2. Kan kärlek växa?
  3. Vad är skillnaden mellan kärlek och lust?
  4. Hur känns det att vara attraherad av någon?
  5. Kan det ta lång tid att bli kär?
  6. Är det någon skillnad på att vara kär förälskad och att känna kärlek eller älska någon?
  7. Varför svalnar känslorna?

Är jag kär eller attraherad?

Sexlust är ytligt. Om du bara ser en person för hens kropp och inte blir attraherad av personen inuti, så är det inte kärlek. Du kan vara fysiskt attraherad av någon utan att vara kär. Sex kan handla om bara fantasier och kroppar - medan kärlek alltid involverar känslor.

Kan kärlek växa?

Dock brukar känslorna sällan vara långvariga. Den äkta kärleken kan börja blygsammare än så och växa fram. Visst kan den också börja med att man obönhörligen dras till varandra och bara inte kan låta bli (ibland trots att man redan har en annan relation).

Vad är skillnaden mellan kärlek och lust?

I början av en relation känner vi ofta en stark attraktion, spänning och passion. Lust handlar om en känsla av att vilja vara fysisk med någon. Du vill röra vid hen nästintill hela tiden. Kärlek och en djupare romantik handlar även den om en stark koppling till din partner.

Hur känns det att vara attraherad av någon?

Men just attraktion är något som man sällan tar upp. Det som är så spännande med attraktion som ämne, är att det ofta känns mystiskt och svårt att definiera. Man vet när man känner det, men man vet kanske inte alltid varför man känner det. Forskning säger att det tar mindre än en hel sekund(!)

Kan det ta lång tid att bli kär?

Hur snabbt är det normalt att bli kär? I genomsnitt tar det nästan fem dejter innan vi känner det där pirret i magen och har blivit förälskade, visar undersökningen. Många väljer ändå att gå skilda vägar tidigare än så.

Är det någon skillnad på att vara kär förälskad och att känna kärlek eller älska någon?

Kär=Kan ske på ett ögonblick, flyktigt, varar inte för alltid. Älska=Mognad kärlek, kan hålla för alltid, tar tid att utveckla. Givetvis är det svårt att fastslå exakt vad olika känslor betyder och innebär.

Varför svalnar känslorna?

Våra känslor är åtgärdsprogram som triggas av hur vi tänker. Och det finns inget som heter att känslorna har dött för då är vi själva döda, men de kan omdirigeras då vi upplever att vi inte får det vi behöver. I en relation kan man ibland ta varandra för givna och slutar att vara nyfikna och utforskande av varandra.