:

Hur mycket Makros per dag?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket Makros per dag?
 2. Hur mycket ska jag äta av allt?
 3. Hur ska man fördela Macros?
 4. Hur räknar man ut sina macros?
 5. Hur räknar man ut makro?
 6. Hur räknar man ut ett Kostschema?
 7. Hur ska man fördela kalorierna?

Hur mycket Makros per dag?

Den som tränar mycket behöver en annan mängd kolhydrater och protein, men generellt sett gäller följande: Om du motionerar en timme eller mindre per dag: 30 % protein, 30 procent fett, 40 % kolhydrater. Om du motionerar 1-2 timmar per dag: 30% protein, 25% fett, 45% kolhydrater.

Hur mycket ska jag äta av allt?

Ett riktmärke kan vara 120 gram i tillagad vikt. Kolhydrater: Kan vara till exempel potatis, pasta, ris eller bulgur, men välj gärna fullkornsalternativ. Denna del bör utgöra lite mer än en fjärdedel av din tallrik, vilket motsvarar ungefär tre medelstora potatisar eller drygt 2 till 3 deciliter kokt pasta eller ris.

Hur ska man fördela Macros?

För att räkna ut fördelningen av makronäringsämnen så behöver du först ha koll på ditt dagliga kaloribehov....I en balanserad kosthållning fördelas mikros ungefär såhär:

 1. Kolhydrater: 50-65%
 2. Protein: 15-25%
 3. Fett: 20-30%

Hur räknar man ut sina macros?

Makronutrienter är de större näringsämnena protein, kolhydrater och fetter som innehåller kalorier(energi).

 1. 1 gram protein = 4 kalorier.
 2. 1 gram kolhydrat = 4 kalorier.
 3. 1 gram fett = 9 kalorier.

Hur räknar man ut makro?

När du räknar ut kalorier och makros för ditt mål vill du först börja med kalorierna. Kom ihåg att det alltid är lättare att bygga muskler med ett överskott av kalorier. Du behöver också ett underskott av kalorier för att göra dig av med stora mängder kroppsfett. Räkna ut hur mycket kalorier du behöver.

Hur räknar man ut ett Kostschema?

För att ett kostschema ska vara något att ha måste det vara individanpassat, näringsberäknat och okomplicerat att efterleva. Med individanpassat avses att hänsyn tas till livsstil och energibehov. Med näringsberäknat avses att alla näringsämnen förekommer i rätt mängd.

Hur ska man fördela kalorierna?

Hur fördelningen mellan energigivarna ska vara beror på vad du har för mål och vilken typ av mat som passar just dig. Ett generellt svar jag kan ge dig är att om du äter, låt säga, 2500 kcal/dag så kan ungefär 25 % komma från frukosten, 25% från lunchen, 25% från middagen och resten fördelar du på de två mellanmålen.