:

Hvad betyder minimum på dansk?

Innehållsförteckning:

 1. Hvad betyder minimum på dansk?
 2. Hvad er MM en forkortelse for?
 3. Hvad er forkortelsen for med videre?
 4. Hvad er maks?
 5. Hvordan finder man maksimum og minimum?
 6. Hvilken enhed er mm?
 7. Hvordan skriver man mm?
 8. Hvad er en iagttager?
 9. Hvordan staver man til taknemlig?
 10. Er taknemmelig?
 11. Hvad betyder m fl mfl?
 12. Hvad betyder observation?
 13. Hvordan bestemmer man ekstremum?
 14. Hvordan finder man maksimum?

Hvad betyder minimum på dansk?

Minimum betyder omtrent det samme som mindst.

Hvad er MM en forkortelse for?

mmMillimeter. Mm – Megameter. mM – milli-Mol. MM – Romertal for 2000.

Hvad er forkortelsen for med videre?

mv. eller m.v. forkortelse (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) = med videre m.m. osv.

Hvad er maks?

maks. forkortelse (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) uformelt: [ˈmɑgs] uofficiel, men almindelig stavemåde: max. = maksimal(t); maksimum min.

Hvordan finder man maksimum og minimum?

Det afgørende er stigningsforholdene omkring punktet, hvor f '(x) = 0. Når hældningen fra venstre til højre skifter fra positiv til negativ, taler vi om et maksimum. Når hældningen fra venstre til højre skifter fra negativ til positiv, taler vi om et minimum.

Hvilken enhed er mm?

Millimeter (SI-symbol mm) er en måleenhed til måling af længde i metersystemet, der er det samme som en tusindedel meter, der er SI enheden for længde. En millimeter svarer til 1.000 mikrometer og 1.000.000 nanometer. Der går 25,4 mm på en tomme. 1 mm3 (en kubikmillimeter) er det samme som én mikroliter.

Hvordan skriver man mm?

Millimeteren, som er en længdeenhed i det metriske system, svarer til en tusindedel af en meter (Den grundlæggende SI-enhed for længde).

Hvad er en iagttager?

Iagttager betyder omtrent det samme som Betragter.

Hvordan staver man til taknemlig?

Der har været officiel valgfrihed mellem de to stavemåder siden 1955. Før da var kun “taknemmelig” accepteret. Valgfriheden gælder i øvrigt også navneordsformerne “taknemlighed” og “taknemmelighed”.

Er taknemmelig?

Når du er taknemmelig for det, du har, har du faktisk alt, hvad du behøver. Det lyder måske temmelig banalt, men den kraft, der ligger i taknemmelighed, kan give os lige præcis det, vi måske hungrer allermest efter – mere glæde, mere nærvær og mere overskud.

Hvad betyder m fl mfl?

mfl. eller m. fl. forkortelse (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) = med flere o.a. et al.

Hvad betyder observation?

Observationer er iagttagelser, hvor formålet er at aflæse og observere konkrete situationer. I kan fx observere handlinger, adfærd, kontakter og interaktioner i en afgrænset del af patienters forløb. En variant af observation kaldes 'skygning'.

Hvordan bestemmer man ekstremum?

Altså kan vi kun være sikker på at f′(x) er nul hvis vi har et ekstremum der ikke ligger i et endepunkt. Vi konkluderer at hvis vi skal finde ekstrema for en funktion, skal vi undersøge alle de steder hvor f′(x)=0 f ′ ( x ) = 0 , og endepunkterne hvis f er defineret i et begrænset interval.

Hvordan finder man maksimum?

Det afgørende er stigningsforholdene omkring punktet, hvor f '(x) = 0. Når hældningen fra venstre til højre skifter fra positiv til negativ, taler vi om et maksimum. Når hældningen fra venstre til højre skifter fra negativ til positiv, taler vi om et minimum.