:

Vad menas med makronutrienter?

Innehållsförteckning:

  1. Vad menas med makronutrienter?
  2. Vad är makro träning?
  3. Hur ska man fördela Makros?
  4. Vilka är Mikronutrienterna?
  5. Vad finns det för näringsämnen?

Vad menas med makronutrienter?

Makronutrienter är enkelt sagt de näringsämnen (även kallad makronäringsämnen) som bidrar till mycket av den energi vår kropp behöver få i sig. Våra makronutrienter är protein, fett, kolhydrater och alkohol.

Vad är makro träning?

Den som tränar mycket behöver en annan mängd kolhydrater och protein, men generellt sett gäller följande: Om du motionerar en timme eller mindre per dag: 30 % protein, 30 procent fett, 40 % kolhydrater. Om du motionerar 1-2 timmar per dag: 30% protein, 25% fett, 45% kolhydrater.

Hur ska man fördela Makros?

Makronäringsämnen - eller makros som de ibland kallas - inbegriper kolhydrater, fetter och protein. Dessa tre ämnen är avgörande för våra metaboliska processer och tas upp av kroppen via maten vi äter....I en balanserad kosthållning fördelas mikros ungefär såhär:

  1. Kolhydrater: 50-65%
  2. Protein: 15-25%
  3. Fett: 20-30%

Vilka är Mikronutrienterna?

Mikronutrienter är näringsämnen som människor och andra organismer genom hela livet behöver små mängder av för att kunna upprätthålla en mängd fysiologiska funktioner. Anledningen till att dessa ämnen kallas för mikronutrienter är att de endast behövs i väldigt små mängder.

Vad finns det för näringsämnen?

Dessa näringsämnen är kolhydrater, fett, proteiner, vitaminer och mineraler. Men du behöver inte tänka och räkna på hur mycket du äter av varje näringsämne.