:

Vem spelar Marilyn?

Innehållsförteckning:

  1. Vem spelar Marilyn?
  2. När är Marilyn Monroe född?
  3. När och hur dog Marilyn Monroe?
  4. Hur blev Marilyn Monroe känd?
  5. Vad tog Marilyn Monroe för droger?

Vem spelar Marilyn?

Marilyn Monroe, född Norma Jeane Mortenson (men med dopnamnet Norma Jeane Baker) den i Los Angeles i Kalifornien, död 4 augusti 1962 i Brentwood i Los Angeles, var en amerikansk skådespelare, fotomodell och sångare....

Marilyn Monroe
Marilyn Monroe, 1953.
Andra namnNorma Jeane Baker

När är Marilyn Monroe född?

Marilyn Monroe / Födelsedatum

När och hur dog Marilyn Monroe?

4 augusti 1962Marilyn Monroe / Dödsdatum Marilyn Monroe avled 36 år gammal av en överdos av barbiturater sent på kvällen lördagen den 4 augusti 1962. Hon avled i sitt hem på 12305 Fifth Helena Drive i Los Angeles i Kalifornien.

Hur blev Marilyn Monroe känd?

1946 ledde en provfilmning hos 20th Century Fox till ett sex månaders kontrakt. I september samma år skiljde hon sig från James Dougherty. Sina första mindre filmroller fick Marilyn i filmerna Dangerous Years från 1947 och Tjo, vad vi har livat! från 1948.

Vad tog Marilyn Monroe för droger?

Inte heller att det skulle vara självmord, snarare en olyckshändelse. Marilyn Monroe var de sista åren av sitt liv beroende av droger, både tunga sömnmedel och uppiggande ”vitaminsprutor” med amfetamin. Två tjänstvilliga läkare stod, med filmbolagets goda minne, beredda med receptblock och sprutor, dygnet runt.