:

Är massage pistol bra?

Innehållsförteckning:

  1. Är massage pistol bra?
  2. Hur länge kan man köra med en massagepistol?
  3. När ska man inte använda massagepistol?
  4. Hur använder man en massage pistol?
  5. Kan man använda massagepistol för mycket?
  6. Kan massagepistol vara skadligt?
  7. Kan man använda massagepistol på nacken?

Är massage pistol bra?

Det ska kännas skönt men det kan ändå göra lite ont. En massagepistol är även väldigt bra att använda i om med träning. Den är bra att använda innan för att mjuka upp dina muskler innan träningspasset, men också bra att använda efter för återhämtning samt i förebyggande syfte mot stela muskler och leder.

Hur länge kan man köra med en massagepistol?

Börja på en låg frekvens och behandla inte dina ömma punkter för länge, 20 sekunder räcker. Hittar du områden som är för ömma för att behandla direkt på, använd massagepistolen runt om dina triggerpunkter. Gravida kvinnor bör inte använda en massagepistol med risk för att använda produkten fel.

När ska man inte använda massagepistol?

Dessutom bör du vara ytterst försiktig när du använder en massagepistol om du har ett kroniskt smärttillstånd, såsom: Hypertoni (högt blodtryck)

Hur använder man en massage pistol?

Låt oss först reda ut hur massagepistoler fungerar. En batteridriven motor är fäst i ett gummi- och/eller skumhuvud och ger snabba, upprepade stötar. Det här är så kallade vibrationsterapi som sker med en hastighet på cirka 40 slag per sekund beroende på enheten.

Kan man använda massagepistol för mycket?

Undvik även ben, inklusive ryggraden. "Kvinnor bör också undvika att använda massagepistolen på bröstvävnad, eftersom vibrationerna kan vara för kraftiga", säger Helms. Fokusera på den lägsta hastigheten. "Jag tycker att den lägsta hastigheten är tillräcklig för de flesta områden och vävnader", säger Helms.

Kan massagepistol vara skadligt?

Nej, det är inte farligt att använda massagepistol. Det sagt så är det alltid viktigt att själv känna efter på kroppen och börja använda pistolen på de större muskelpartierna. Därför rekommenderar vi att starta försiktigt med hastigheten och tryck tills det att du hittar det ultimata för just din kropp.

Kan man använda massagepistol på nacken?

Till att börja med är det viktigt att hålla Flowgun med motsatt arm till den axel eller del av nacke som du vill massera. Detta för att undvika att spänna axeln för mycket. Målet är att axeln ska vara så avslappnad som möjligt när man behandlar den.