:

Vad står namnet Maja för?

Innehållsförteckning:

  1. Vad står namnet Maja för?
  2. Vilket land kommer Maja ifrån?
  3. Vad betyder namnet Ana?
  4. Vad står Meja för?
  5. Hur många döptes till Anna 2021?
  6. Vad betyder namnet Evelin?
  7. Hur många är det som heter Maja?
  8. Vad gör Meja idag?
  9. Kan man gräset Meja?

Vad står namnet Maja för?

Namnet Maja betyder Den älskade, gåva eller att klä med blommor och blad. På grekiska betyder namnet Maya prinsessa. Maja är även ett afrikanskt mansnamn. Det finns också en indisk gud som kallas Maja och på hindi så betyder Maja mest älskad och dotter.

Vilket land kommer Maja ifrån?

Maja är ett kvinnonamn, en germansk, skandinavisk och slavisk form av Maia från den grekiska mytologin. Det är även en svensk kortform av Maria, som använts sedan 1300-talet. Folkbokförda i Sverige den 31 december 2008 var 18 217 kvinnor med förnamnet Maja, av vilka 13 630 hade namnet som tilltalsnamn/förstanamn.

Vad betyder namnet Ana?

Anna är en grekisk form av hebreiskans channā 'nåd' (se Hanna). Det kan också vara ett i flera språk förekommande ord med betydelsen 'mamma'. Anna var ett modenamn i Sverige under senmedeltiden, sannolikt på grund av en ökande kult av den heliga Anna.

Vad står Meja för?

Meja är ett kvinnonamn som kommer från fornsvenskans ord mäghin, som betyder "kraft", "styrka". Detta namn har funnits i Sverige sedan 1600-talet. År 2007 fanns det 974 kvinnor i Sverige som hette Meja. Namnet var det 55:e vanligaste namnet bland nyfödda flickor.

Hur många döptes till Anna 2021?

300 151 kvinnor heter Anna i förnamn. Av dessa har 97 333 Anna som tilltalsnamn. Snittåldern är 47.9 år. 31 män heter Anna i förnamn.

Vad betyder namnet Evelin?

Betydelse: Kvinnonamnet Evelina kan vara en diminutiv form av Eva och betyder därför ”det lilla livet”, men det kan också härstamma från det keltiska Aibhlin, som betyder ”vänlig”. Kvinnonamnet Evy är en smekform av Eva som är ett hebreiskt, bibiliskt namn som betyder ”liv”.

Hur många är det som heter Maja?

27 351 kvinnor heter Maja i förnamn. Av dessa har 19 739 Maja som tilltalsnamn. Snittåldern är 19.6 år. 6 män heter Maja i förnamn.

Vad gör Meja idag?

25 år som MEJA 2020 jubilerar Meja som soloartist. Med en röst starkare än någonsin tar nu Meja sitt artisteri till en ny nivå. Under året släpps hennes nya album innehållande nya versioner av låtar från debutalbumet tillsammans med nyskrivet material.

Kan man gräset Meja?

Föreslå en synonym eller ett motsatsord till meja....Hur böjs meja?

verb
aktivpassiv
nutidmejarmejas
dåtidmejademejades
supinumhar|hade mejathar|hade mejats