:

Får man gratis vatten på McDonalds?

Innehållsförteckning:

  1. Får man gratis vatten på McDonalds?
  2. Är det olagligt att ta betalt för kranvatten?
  3. Hur använder man Mcdonalds appen?
  4. Måste restauranger ge gratis vatten?
  5. Hur kan man betala på McDonalds?
  6. Hur stor är en stor läsk på Mcdonalds?

Får man gratis vatten på McDonalds?

– Det är inte bara vatten man betalar för, utan muggar, filterrengöring och service också, säger han. Han påpekar också att man faktiskt får gratis vatten om man köper en dryck. Men Matti Edmon är långt ifrån övertygad av svaret och överväger att köpa sina burgare någon annanstans i framtiden.

Är det olagligt att ta betalt för kranvatten?

Det visar sig att restauranger och krogar i Sverige får ta betalt hur mycket de vill för kranvattnet. Det berättar konsumentverkets presschef Hans Lundin. – I princip så råder fri prissättning på vatten om man har en lokal.

Hur använder man Mcdonalds appen?

För att använda tjänsten behöver du ladda ned McDonald's app och registrera ett konto. Därefter kan du logga in för att utforska menyn och lägga en beställning som du även betalar genom appen. Du väljer själv om du vill ha maten levererad till din bil, ditt bord eller för upphämtning i drive-thru eller på restaurangen.

Måste restauranger ge gratis vatten?

Kaféer och restauranger åläggs att erbjuda kranvatten gratis eller till ett överkomligt pris. På det här sättet hoppas man kunna minska på användningen av buteljerat vatten. Det här skulle förutom en inbesparing för hushållen också minska på mängden plastavfall.

Hur kan man betala på McDonalds?

Håll mobilen över kortterminalen och fingret över touch-id så är det klart.

Hur stor är en stor läsk på Mcdonalds?

Kolh. Det finns 210 kalorier i 1 portion (500 ml).