:

Kan man söka hur många utbildningar som helst?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man söka hur många utbildningar som helst?
  2. Kan man komma in på flera utbildningar?
  3. Hur fungerar Antagningspoäng universitet?
  4. Kan man välja sitt andrahandsval?
  5. Kan man tacka ja till flera Reservplatser universitet?
  6. Kan man välja sitt andrahandsval gymnasium?
  7. Hur länge kan man göra sen anmälan?

Kan man söka hur många utbildningar som helst?

Du kan söka max 12 utbildningar till höst-och vårterminer. Till sommarkurser kan du söka 6 utbildningar. Du kan bara bli antagen till 45 poäng till en höst eller vårtermin. Till sommarterminen kan du bli antagen till 23 poäng.

Kan man komma in på flera utbildningar?

En termins studier på heltid motsvarar 30 högskolepoäng (hp). Du får läsa flera kurser eller program samtidigt om du vill, så att du läser på mer än heltid. Som mest kan du bli antagen till 45 hp per termin. När du blivit antagen till 45 hp stryks de utbildningar som du satt längre ner.

Hur fungerar Antagningspoäng universitet?

Antagningsstatistik ger en ungefärlig bild av hur stor chans du har att komma in på den utbildning du vill gå. Statistiken visar den lägsta antagningspoängen i varje urvalsgrupp tidigare år. Tänk på att antagningsstatistiken endast visar vad som krävdes tidigare terminer och inte behöver se likadant ut varje läsår.

Kan man välja sitt andrahandsval?

Nej, man kan inte välja mellan alternativen. Man kommer bara in på en utbildning. Men om omvalet fortfarande är öppet där du bor så kan du ändra i din ansökan så att bygg är ditt första alternativ.

Kan man tacka ja till flera Reservplatser universitet?

Du kan tacka ja till dina utbildningarna och ändå ha en möjlighet att komma in på ett högre rangordnat val. Ifall du har tackat ja till flera, och sedan blir antagen till ett högre rangordnat val i andra urvalet, så kommer du att strykas från ditt senare val och endast bli antagen till förstahandsvalet.

Kan man välja sitt andrahandsval gymnasium?

Nej, man kan inte välja mellan alternativen. Man kommer bara in på en utbildning. Men om omvalet fortfarande är öppet där du bor så kan du ändra i din ansökan så att bygg är ditt första alternativ. Här kan du läsa mer om hur gymnasievalet går till: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/soka-till-gymnasiet-4234.

Hur länge kan man göra sen anmälan?

De flesta universiteten och högskolorna har öppet för sen anmälan efter att sista datumet har passerat. En del av skolorna öppnar dock inte för sen anmälan förrän efter att det första antagningsbeskedet blivit publicerat. Detta sker i juli för dig som tänkt studera höstterminen 2022.