Vem förde in julstjärnan till Europa?
Innehållsförteckning:
- Vem förde in julstjärnan till Europa?
- Vem tog Poinsettia till Europa?
- Vem tog julstjärnan till Sverige?
- Vad är julstjärna för blomma?
- Hur länge håller julblomma?
- Hur tar man hand om julblomma?
- Vilka länder har adventsstjärna?
Vem förde in julstjärnan till Europa?
Enligt aztekernas tro lär den ha fått den sin karaktäristiska röda färg när en gudinnas blod droppade ner på dess blad. I slutet av 1820-talet introducerade Joel Roberts Poinsett växten till USA och därifrån kom den senare till Europa. Ett annat namn på växten i USA är också "poinsettia".
Vem tog Poinsettia till Europa?
Från Mexiko till Europa och USA Först långt senare, det vill säga år 1804, nådde växten Europa med naturforskaren Alexander von Humboldt.
Vem tog julstjärnan till Sverige?
Så kallas julstjärnan i sitt hemland Mexico. Amerikanen Joel Poinsett hittade julstjärnan på 1930-talet. Det anses att den kom till Europa 1934. Exklusiv julblomma på 1950-talet.
Vad är julstjärna för blomma?
De färgglada bladen på en julstjärna, som liknar en blomma, är i själva verket något som kallas för högblad, de verkliga blommorna är små, gula knappar som sitter i julstjärnans mitt.
Hur länge håller julblomma?
Julstjärna är en tålig växt, som blommar i flera veckor och längre. Den har inga stora krav men skona den ändå från sådant som påverkar den negativt. Julstjärna tål inte kyla, drag, kallt vatten, direkt värme och färsk frukt. Tänk på att växten inte tål temperaturer under 15°.
Hur tar man hand om julblomma?
En julstjärna behöver bara vattnas måttligt. Den är mycket känslig för vattenansamlingar runt rötterna, vilket får den att tappa bladen. Det är bäst att bara vattna den då jorden är torr – men tänk på att den inte får vara fullständigt uttorkad. Vattna med mjukt, rumstempererat vatten.
Vilka länder har adventsstjärna?
Förutom i Tyskland är adventsstjärnan även vanlig i bland annat Sverige. Adventsstjärnan brukar plockas ned på Tjugondag knut.