:

Hur börjar Gudfadern?

Innehållsförteckning:

  1. Hur börjar Gudfadern?
  2. Hur slutar Gudfadern 1?
  3. Vad betyder Don Corleone?
  4. Vilken gudfader film är bäst?
  5. Vad hände med Tom Hagen i Gudfadern?
  6. Vem är Vito?
  7. När gjordes filmen Gudfadern?
  8. Vilken skådespelare spelade Don Vito Corleone?

Hur börjar Gudfadern?

Den rör sig runt mitten av 1900-talet och man får följa maffiabossen Don Vito Corleone i hans skoningslösa värld av våld och motvåld. När sedan Vito blir nedskjuten på grund av en konflikt med en annan maffiaboss kallad "Turken", blir det hans äldste son Santino "Sonny" Corleone, som tar över familjeverksamheten.

Hur slutar Gudfadern 1?

Sonny själv blev mördad, men Vito, som då återigen tog över, ville inte att det skulle bli några efterforskningar. När Vito väl var tillbaka ordnade han ett lyckat fredsmöte och kort senare dog han en naturlig död. Eftersom den numera äldste sonen Fredo inte var en lämplig gudfader blev istället Michael den nye.

Vad betyder Don Corleone?

Don Vito Andolini Corleone är den förste ledaren i den fiktiva maffiafamiljen Corleone. Familjen förekommer i Mario Puzos bok Gudfadern (1969) samt tre prisbelönta filmer av Francis Ford Coppola. Puzos bok är filmatiserad genom första filmen och första halvan av andra filmen, medan resten är en fristående fortsättning.

Vilken gudfader film är bäst?

Tidningen Empire, världens största filmmagasin, har låtit göra en undersökning med 10 000 biobesökare, 150 amerikanska filmskapare och 50 filmkritiker. Allt för att fastslå vilken världshistoriens bästa film är. Vinnaren? Francis Ford Coppolas ”Gudfadern” från 1972.

Vad hände med Tom Hagen i Gudfadern?

I Godfather 3 är Tom Hagen död och hans son Andrew är en katolsk präst som skickas till Vatikanen.

Vem är Vito?

Don Vito Andolini Corleone är den förste ledaren i den fiktiva maffiafamiljen Corleone. Familjen förekommer i Mario Puzos bok Gudfadern (1969) samt tre prisbelönta filmer av Francis Ford Coppola.

När gjordes filmen Gudfadern?

Gudfadern (engelska: The Godfather) är en amerikansk oscarbelönad gangsterfilm som hade allmän biopremiär i USA den , i regi av Francis Ford Coppola med Marlon Brando och Al Pacino i huvudrollerna.

Vilken skådespelare spelade Don Vito Corleone?

Robert De NiroThe Godfather Saga Marlon BrandoThe Godfather Saga Vito Corleone/Rösten gjordes av